Bentley: Η νέα Continental GT Speed είναι μία και μοναδική (photos)


Η Bentley γιορτάζει τα 20 χρόνια της Continental GT και κάνει «throwback» στην πρώτη γενιά με μια ειδική έκδοση. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BENTLEY
  • 22/8/2023

Η Bentley ταξίδεψε από το Ην. Βασίλειο στις ΗΠΑ για τη μεγάλη γιορτή του αυτοκινήτου στο Monterey, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, 20 Αυγούστου, προκειμένου να αποκαλύψει μια μοναδική έκδοση της Continental GT Speed. Οι Βρετανοί γιορτάζουν τα 20ά γενέθλια του μοντέλου, με το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner να αντλεί έμπνευση από την πρώτη γενιά του που κυκλοφόρησε το 2003.

Η συγκεκριμένη Continental GT Speed είναι βαμμένη σε απόχρωση Cypress Green, ενώ η καμπίνα έχει ντυθεί με δέρμα σε καφέ χρώμα και ξύλινες λεπτομέρειες Burr Walnut.

Το πράσινο κυριαρχεί και σε κάποια σημεία του σαλονιού, σε χρωματισμό Special Green. Φυσικά, η Bentley έχει προσθέσει επίσης σε διάφορα σημεία την επιγραφή «20 years of the Continental GT by Bentley Mulliner.»

Εξοπλισμένο με τα πακέτα Blackline, Touring και Styling, το εν λόγω όχημα έχει λάβει λεπτομέρειες σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα στο εξωτερικό του, όπως και ανθρακόνημα στην μπροστινή και την πίσω αεροτομή, τις ποδιές και τον διαχύτη. Έχουν τοποθετηθεί τροχοί 22 ιντσών με φινίρισμα Dark Grey Satin.

Οι εορτασμοί των 20 χρόνων από τη γέννηση του μοντέλου ξεκίνησαν από τις αρχές του έτους. Μία ακόμα μοναδική έκδοση λανσαρίστηκε στην Κίνα, στο Shanghai Auto Show, η οποία ήταν βαμμένη σε χρωματισμό Magnetic Dark Grey και μαύρες ζάντες χρωμίου 22 ιντσών. Η καμπίνα είχε ντυθεί με μια μίξη δέρματος Beluga και Hotspur και λεπτομέρειες σε Piano Black.

Εκτός αυτού, η Bentley δημιούργησε μια ακόμη μοναδική Continental GT, παίρνοντας έμπνευση από την R-Type Continental του 1953. Με το εξωτερικό της να έχει χρωματισμό Old English, επρόκειτο για ένα αυτοκίνητο που τιμούσε πραγματικά τις ρίζες της εταιρείας.

Όσο για το μοντέλο, η Continental GT κατέφτασε στην γκάμα της Bentley το 2003 ως έμμεσος απόγονος της R Type Continental του 1952. Η πρώτη γενιά έκρυβε κάτω από το κάλυμμα έναν twin-turbo κινητήρα W12 χωρητικότητας 6,0 L, ο οποίος απέδιδε 552 PS και 649 Nm ροπής.

Η δεύτερη γενιά ήρθε το 2010 ως μοντέλο του 2011, με τον κινητήρα W12 να διατηρείται κι έναν twin-turbo V8 των 4,0 L να προστίθεται στην γκάμα το 2012. Η τρίτη και τρέχουσα γενιά της Continental GT έκανε το ντεμπούτο της το 2018, με αμφότερους τους κινητήρες να παραμένουν στους τιμοκαταλόγους.