Bentley: Η νέα σειρά Azure απογειώνει την άνεση και την ευεξία


Οι νέες εκδόσεις Azure έρχονται για να ανεβάσουν την άνεση και την ευεξία των μοντέλων της Bentley σε άλλο επίπεδο. Οι εκδόσεις Azure θα είναι διαθέσιμες και στις πέντε σειρές μοντέλων Bentley.

  • 26/5/2022

Η αβίαστη απόδοση και η άνεση σε μεγάλες αποστάσεις είναι ανέκαθεν χαρακτηριστικά της Bentley, η οποία τώρα θέλει να τις πάει σε άλλο επίπεδο με την νέα οικογένεια εκδόσεων διαθέσιμη και στις πέντε σειρές μοντέλων. Η νέα σειρά Azure των μοντέλων της Bentley θα προσφέρει μία επιλεγμένη γκάμα χαρακτηριστικών ειδικά σχεδιασμένη για να βελτιώσουν την ευεξία και την άνεση των επιβατών ακόμα και σε ταξίδια πολύ μεγάλων αποστάσεων.

Η νέα σειρά θα είναι μόνιμη σε όλη τη γκάμα μοντέλων της Bentley, δηλαδή τις Bentayga, Bentayga EWB,Flying Spur, Continental GT και Continental GT Convertible.

Ασφάλεια, ηρεμία και χαλάρωση

Τα καθίσματα είναι το θεμέλιο για την οδηγική άνεση και τον έλεγχο και όλες οι Bentley Azure θα διαθέτουν τα προαιρετικά Comfort Front Seat. Με ρυθμιζόμενες λειτουργίες έως και 22 κατευθύνσεων, οι επιβάτες όλων των υψών και βαρών μπορούν να βρουν την ιδανική θέση καθίσματος, ενώ η λειτουργία θέρμανσης και αερισμού συμβάλλει στη διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας του σώματος για άνεση και εγρήγορση.

Τα καθίσματα Azure διαθέτουν λειτουργία μασάζ με έξι προγραμματιζόμενες ρυθμίσεις με συνεχείς μικρο-ρυθμίσεις στους μύες. Τα ρυθμιζόμενα πλαϊνά στηρίγματα, η ηλεκτρική ρύθμιση της ζώνης ασφαλείας και τα άνετα προσκέφαλα συμπληρώνουν τις προδιαγραφές Comfort του μπροστινού καθίσματος.

Ένα άλλο βασικό στοιχείο της σειράς Azure είναι το Bentley Dynamic Ride, το ενεργό σύστημα ελέγχου κατά της κύλισης της Bentley που ενισχύει την άνεση οδήγησης και περιορίζει την κύλιση για πιο ομαλά και ξεκούραστα ταξίδια. Το σύστημα προστατεύει τον οδηγό και τους επιβάτες από την υπερβολική κίνηση αποσυνδέοντας ηλεκτρονικά τις αντιστρεπτικές ράβδους όταν χρειάζεται για να εξομαλύνει τη διαδρομή και, στη συνέχεια, εφαρμόζοντας έως και 1300 Nm ροπής σε 0,3 δευτερόλεπτα όταν στρίβουν για να διατηρείται το αμάξωμα επίπεδο και σταθερό.

Όλα τα μοντέλα Azure διαθέτουν το πακέτο Touring Specification των συστημάτων υποβοήθησης, βοηθώντας τον οδηγό να έχει τον έλεγχο, ανεξάρτητα από την κίνηση ή τις καιρικές συνθήκες. Το Adaptive Cruise Contro* διατηρεί μια καθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, επιβραδύνοντας (έως την πλήρη ακινητοποίηση εάν είναι απαραίτητο) όταν το προπορευόμενο όχημα φρενάρει και ξαναρχίζει την καθορισμένη ταχύτητα μόλις η λωρίδα είναι ελεύθερη. Μαζί με το Lane Assist, το Traffic Assist και το Bentley Safeguard, η σουίτα ενσωματωμένων συστημάτων ραντάρ και κάμερας της Bentley παρακολουθεί συνεχώς την κυκλοφορία και τους δρόμους της γύρω περιοχής και μπορεί να επέμβει εάν είναι απαραίτητο για την πρόληψη ή την αποφυγή ατυχήματος.

Η αίσθηση απόλυτου ελέγχου ενισχύεται περαιτέρω από το Head-up Display, παρέχοντας οδηγίες και πλοήγηση στο οπτικό πεδίο του οδηγού και από το Night Vision, το οποίο χρησιμοποιεί κάμερες υπερύθρων για την αναγνώριση πεζών, ποδηλατών και πανίδας έξω από τη δέσμη των προβολέων LED.

Προσεκτική αλληλεπίδραση χρώματος, υφής και αφής

Οι πελάτες της Bentley παραδοσιακά έχουν πάντα πρόσβαση σε μία πλούσια γκάμα επενδύσεων ξύλου για το εσωτερικό, η σειρά Azure προσφέρει μια επιλογή από τρεις ξύλινες επενδύσεις, τις Dark Walnut, Crown-Cut Walnut και Koa, των οποίων η πιο απαλή, σατινέ, ανακλαστική ποιότητα προκαλεί μια διάθεση ηρεμίας.

Οι πελάτες που θα επιλέξουν τις εκδόσεις Azure έχουν επίσης μια πλήρη γκάμα 15 χρωμάτων δέρματος και χρωματικών συνδυασμών για να διαλέξουν, με ραφές σε αντίθεση. Τα φωτιζόμενα μαρσπιέ Azure, τα πεντάλ Bentley 'B', ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και το τιμόνι σε διχρωμία με λειτουργία θέρμανσης συμπληρώνουν τις οπτικές αναβαθμίσεις.

Οι εκδόσεις Azure θα προσφέρονται σε ολόκληρη τη γκάμα μοντέλων της Bentley, τις Bentayga, Bentayga EWB, Flying Spur, Continental GT και Continental GT Convertible. Όλα τα μοντέλα θα φέρουν το σήμα «Azure» στο εξωτερικό, στα μαρσπιέ, στην πρόσοψη και κεντημένο στα καθίσματα.

Άλλες διαφορές στο σχεδιασμό των εκδόσεων Azure είναι οι φωτιζόμενες χρωμιωμένες γρίλιες στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, οι μοναδικές ζάντες δέκα ακτίνων 22 ιντσών, τα καπιτονέ καθίσματα.

Η Flying Spur Azure διαθέτει επίσης πανοραμική ηλιοροφή από γυαλί που γεμίζει την καμπίνα με φυσικό φως, ενώ το μπροστινό πάνελ γέρνει και γλιστρά πάνω από το σταθερό πίσω μέρος για να μπαίνει φρέσκος αέρας. Οι ηλεκτρικές περσίδες σε Alcantara, χρώμα που ταιριάζει με το εσωτερικό, προσφέρουν σκιά όταν χρειαστεί. Μια σταθερή πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό της Continental GTAzure.