Best Of: Τα κορυφαία render που είδαμε αυτή την εβδομάδα (photos)


Κανείς δε γνωρίζει τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον, οι σχεδιαστές των παρακάτω οχημάτων όμως, φαίνεται να πιστεύουν το αντίθετο. Δείτε πως θα ήταν ένα Mini με κινητήρα Radial, το ανασχεδιασμένο Peugeot 406 Coupe και άλλα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 6/11/2022

Πολλοί σχεδιαστές ανεξάρτητων μέσων, μαθητευόμενοι σε εταιρείες γραφιστικών, ή οποιοσδήποτε με άριστες γνώσεις Photoshop και αγάπη για την αυτοκίνηση, επανασχεδιάζουν μοντέλα που έχουν αφήσει ιστορία, ή έχουν πάψει να βρίσκονται σε κυκλοφορία, ή ακόμα και δημιουργούν τα δικά τους σχέδια, από το 0.

Οι εν λόγω σχεδιαστές κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να εκπλήξουν με την εφευρετικότητά τους, να δώσουν φως σε μία διαφορετική πτυχή ενός κλασικού μοντέλου, να αποκρυπτογραφήσουν ενδεχομένως κάποιες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει, ή ακόμα και να «συμβουλεύσουν» μία εταιρεία σχετικά με το ποια θα πρέπει να είναι η επόμενή της κίνηση.

Αυτός είναι ο κόσμος των renderings. Εκεί όπου οι κανόνες της φυσικής δε χρειάζεται να ισχύουν, και η πρακτικότητα μπαίνει πολλές φορές σε δεύτερη μοίρα.

Αυτή τη φορά, η εβδομαδιαία στήλη των renderings φιλοξενεί 4 πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις, τα σχέδια-προτάσεις που ξεχώρισαν αυτήν την εβδομάδα.

2023 Peugeot 406 Coupe

Το Peugeot 406 αποσύρθηκε από την κυκλοφορία στα τέλη του 2004, όποτε και σταμάτησε η παραγωγή του, η οποία είχε ξεκινήσει το 1990. Μετά από 14 χρόνια υπηρεσίας, το 406 παρέδωσε τα ηνία στο 407, και έπειτα στο 508. Ο σχεδιαστής @a.c.g_design στο Instagram επαναπροσδιόρισε το κλασικό -πλέον- μοντέλο, ακολουθώντας τις σχεδιαστικές γραμμές του παρόντος.

2024 Lancia Ypsilon

Περιμένοντας την επονομαζόμενη 'Lancia Design Day' στις 28 Νοεμβρίου, όποτε και θα αποκαλυφθεί το σχεδιαστικό πλάνο της ιταλικής εταιρείας για το μέλλον της, η ομάδα Maltese Design φαντάζεται πως θα είναι η επόμενη γενιά της Lancia Ypsilon. Ο σχεδιασμός φαίνεται να δέχεται επιρροές από την Lancia Delta, κυρίως στο πλαϊνό μέρος, αλλά και να δίνει βάση στην πρακτικότητα του οχήματος, κάνοντάς το να μοιάζει περισσότερο με SUV, χωρίς φυσικά να χάνει τη φινέτσα του.

2023 Mercedes GLC Coupe

Παρόλο που δεν είναι εύκολο να φανταστεί κανείς πως ακριβώς θα είναι ο απόγονος της Mercedes GLC, η ομάδα σχεδιαστών του ρωσικού μέσου kolesa.ru παρουσίασε την ανανεωμένη της πρόταση, βασισμένη στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες του μοντέλου που έχουν ήδη κυκλοφορήσει.

Mini RWD Dragster

Last but not least: Ο σχεδιαστής @davidevirdisss δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Instagram το πιο ακραίο render αυτής της εβδομάδας, που δικαίως παίρνει και το κέντρο της σκηνής, στην κεντρική φωτό του άρθρου. Πρόκειται για το σχέδιο CGI (Computer-Generated Imagery) ενός Mini, το οποίο, εμφανώς, φέρει έναν κινητήρα Radial. Πλαϊνές εξαγωγές αέρα έχουν προστεθεί, καθώς και ένας κλωβός ασφαλείας, ενώ η απόσταση τουπατώματος από το έδαφος έχει σχεδόν εξαλειφθεί, κάνοντάς το ιδανικό για πίστα.