BMW iX3: Διέρρευσαν οι φωτογραφίες του πρώτου ηλεκτροκίνητου SUV των Βαυαρών


Η πολυαναμενόμενη iX3 θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της BMW. Λίγο πριν από την επίσημη παρουσίασή της, κυκλοφορούν οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου παραγωγής.

  • 27/4/2020

Και από ότι φαίνεται, δεν υπάρχουν σοβαρές διαφοροποιήσεις με αυτό που γνωρίσαμε πριν από αρκετό καιρό, ως πρωτότυπο. Οι φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Instagram, από κάποιον προσωπικό λογαριασμό, δείχνουν πως η μάσκα και τα φωτιστικά σώματα παραμένουν εν πολλοίς τα ίδια. Τα χαρακτηριστικά μπλε λογότυπα των ηλεκτρικών μοντέλων της BMW βρίσκονται στις θέσεις τους, ενώ και οι «κλειστοί» αεροδυναμικοί τροχοί, συμπληρώνουν την όλη εικόνα, δείχνοντας παράλληλα το δρόμο για την εξοικονόμηση ενέργειας.  

Αναφορικά με την κίνηση, θα φροντίζει ένας ισχυρός ηλεκτροκινητήρας, απόδοσης 286 ίππων και ροπής 400 Nm. Αυτός θα αντλεί την ενέργειά του από ένα σχετικά μεγάλο (αλλά όχι τόσο, όσο αυτόν του Audi e-Tron) συσσωρευτή, χωρητικότητας 74 kWh. Ενδεικτικά, με βάση τον κύκλο WLTP, η νέα iX3 θα εξασφαλίζει αυτονομία 440 χιλιομέτρων και θα φορτίζει γρήγορα, μέσω ταχυφορτιστή. Μάλιστα, λόγω της της τεχνολογίας που φέρει, μπορεί να αποθηκεύει περισσότερη ενέργεια, μειώνοντας έτσι το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου.

Η κατασκευή της νέας iX3 θα γίνεται σε μία από τις γραμμές παραγωγής που διατηρεί η εταιρία στην Κίνα. Από εκεί θα διατίθεται και στις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη. Όσο για την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία, αυτή όμως δεν πρόκειται να αργήσει πολύ ακόμα.