Ηλεκτροκίνητη BMW iX3: Με 286 ίππους και αυτονομία 440 χιλιομέτρων


Τις προδιαγραφές του πρώτου ηλεκτροκίνητου SUV της ιστορίας της έδωσε στο φως της δημοσιότητας οι Βαυαροί. Πρόκειται για την BMW iX3 των 286 ίππων η οποία θα παράγεται στην Κίνα.

  • 18/12/2019

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV στην ιστορία της πρόκειται να αποκτήσει πολύ σύντομα η BMW, η οποία και ανακοίνωσε τις προδιαγραφές της πολυαναμενόμενης iX3.

To ηλεκτροκίνητο SUV των Βαυαρών εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ η απόδοση του οποίου φτάνει τους 286 ίππους και τα 400 Nm ροπής. Ο ηλεκτροκινητήρας όπως άλλωστε το κιβώτιο φιλοξενούνται σε μία ενιαία μονάδα, το μέγεθος και το βάρος της οποίας έχει περιοριστεί, αυξάνοντας τη σχέση απόδοσης/βάρους

Επίσης, ο πέμπτης γενιάς ηλεκτροκινητήρας της BMW δεν χρησιμοποιεί πλέον σπάνιες γαίες, γεγονός που τον καθιστά ακόμα πιο βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον.

Κατά τα τ’ άλλα, η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στον πίσω άξονα γεγονός που ενισχύει την αποδοτικότητα του γερμανικού SUV.

Για του λόγου το αληθές, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 74 kWh εξασφαλίζουν αυτονομία 440 χιλιομέτρων, τιμή που αντιστοιχεί στο αυστηρότερο πρότυπο μετρήσεων WLTP.

Μένοντας στους συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίοι τοποθετούνται στο δάπεδο της νέας BMW iX3, αξίζει να σημειωθεί η σχέση βάρους/ενεργειακής πυκνότητας έχει μειωθεί κατά 20% σε σχέση με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούσε μέχρι σήμερα η BMW.

Η νέα BMW iX3 θα λανσαριστεί στη γηραιά ήπειρο εντός του 2020 και θα παράγεται στην Κίνα, απ’ όπου και θα ταξιδεύει για όλες τις αγορές του πλανήτη.