BMW Σειρά 8: Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα γενιά


Η BMW αναβαθμίζει τον στόλο της υποδεχόμενη τη νέα γενιά της Σειράς 8, η οποία θα έχει αποκλειστικά Gran Coupe μορφή και θα είναι πλήρως ηλεκτρική.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/10/2022

Η BMW Σειρά 8 θα αναβαθμιστεί πλήρως, προκειμένου να μείνει ζωντανή στην απαιτητική -πλέον- αγορά, με την εταιρεία να την εξηλεκτρίζει και να της δίνει αποκλειστικά Gran Coupe φόρμα.

Ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της BMW αναμένεται να δεχτεί ολική αναδιαμόρφωση, καθώς οι Γερμανοί πασχίζουν να διατηρήσουν την πρωτοπορία στην Ευρωπαϊκή αγορά, η οποία έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ανταγωνιστική, εν όψει της μετάβασης στον ηλεκτρισμό. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσουν τις τεχνολογίες τους και καινοτομούν συνεχώς.

Η G77, όπως είναι η κωδική ονομασία της αναβαθμισμένης Σειράς 8, πρόκειται να αποκαλυφθεί εντός ολίγων ετών, και η BMW θα της προσφέρει μία πλήρως ηλεκτρική μονάδα ισχύος. Έτσι, η BMW σκοπεύει να εισέλθει πιο δυναμικά στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, κάτι που είναι άκρως απαραίτητο και αναμένεται να αποτελέσει μία ιδιαίτερα κερδοφόρα κίνηση.

Οι πλατφόρμες της BMW

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BMWBlog, η τρίτη γενιά της Σειράς 8 θα βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR, με την κίνηση να διοχετεύεται στους πίσω τροχούς, που προσφέρει στην εταιρεία αρκετές επιλογές όσον αφορά τα μηχανολογικά, γεγονός που δίνει στην BMW τη δυνατότητα να εξελίξει με ευκολία την απαραίτητη τεχνολογία που χρειάζεται για να κάνει την Σειρά 8 ηλεκτρική.

Παρόλο που η πλατφόρμαCLAR είναι εξαιρετικά πιθανό να χρησιμοποιηθεί για τη νέα Σειρά 8, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς και την πλατφόρμα Neue Klasse: Οι Γερμανοί έχουν επιβεβαιώσει ότι ένα νέο μοντέλο θα έρθει στη δεύτερη το 2025 και δεν είναι καθόλου απίθανο αυτό να ανήκει στη Σειρά 8. Βέβαια, σύμφωνα με το BMWBlog, η Neue Klasse θα έρθει μαζί με τη νέα γενιά της Σειράς 3, όμως τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο ακόμα. 

Ποια φόρμα θα υιοθετήσει η τρίτη γενιά της Σειράς 8;

Η BMW θα κινηθεί προς μία μόνο κατεύθυνση, αυτή των Gran Coupe. Η γερμανική εταιρεία θα αφαιρέσει τις φόρμες Coupe και Cabrio, απλοποιώντας την γκάμα που προσφέρεται μέσω της Σειράς 8, προκειμένου να εστιάσει στα πιο επιτυχημένα μοντέλα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα γενιά της Σειράς 8 αναμένεται να καταφτάσει το 2026, όποτε και η BMW θα ξεκινήσει την παραγωγή της.