Βραβείο σχεδίασης για την Alfa Romeo Tonale του Αλέξανδρου Λιώκη (photos)


Το πανέμορφο SUV, Lead Exterior Designer του οποίου είναι ο Έλληνας σχεδιαστής, διακρίθηκε στα γνωστά βραβεία σχεδίασης «autonis».

  • ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 20/10/2022

H σχεδίαση της Alfa Romeo Tonale συνεχίζει να κατακτά βραβεύσεις. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του γερμανικού θεσμού «autonis» να αναγνωρίσει την υψηλή αισθητική αξία του μοντέλου, Lead Exterior Designer του οποίου είναι ο Έλληνας σχεδιαστής, Αλέξανδρος Λιώκης.

Περισσότεροι από 14.000 αναγνώστες του γερμανικού περιοδικού auto motor und sport, ανέδειξαν το νέο SUV της AlfaRomeo, δίνοντάς του τη διάκριση “Best Design InnovationSUV 2022” στα γνωστά βραβεία σχεδίασης. Η Tonale κέρδισε με άνεση την πρώτη θέση, αποσπώντας το 30,2% των ψήφων.

Ο Αλέξανδρος Λιώκης μίλησε στην Ημερίδα «Κινητικότητα-Καινοτομία-Ανάπτυξη για ένα Βιώσιμο Μέλλον», που διοργάνωσε το περιοδικό «CAR AND DRIVER», με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη «διαδρομή» του σχεδιασμού του SUV.

«Οι διακρίσεις της AlfaRomeo στο θεσμό σχεδίασης “autonisαποτελούν πλέον μια παράδοση για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι. Είμαι ενθουσιασμένος που η νέα Alfa Romeo Tonale εντυπωσίασε τους αναγνώστες του “automotorundsport”, όπως έχουν κάνει και άλλα μας μοντέλα στο παρελθόν», τόνισε ο Alessandro Maccolini, Design Project Responsible Alfa Romeo, κατά τη διάρκεια της βράβευσης στη Στουτγάρδη.

Και πρόσθεσε: «Με την Tonale καταφέραμε για ακόμα μια φορά να συνδυάσουμε την καινοτομία με την τεχνολογία, τη χρηστικότητα και το ξεχωριστό Ιταλικό στιλ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους στο Centro Stile Alfa Romeo για αυτό το αποτέλεσμα».

Η Alfa Romeo βρίσκεται σε σταθερή βάση στη λίστα των νικητών στα βραβεία σχεδίασης “autonis”, τα οποία πραγματοποιήθηκαν για 22η χρονιά φέτος, με τις Giulietta, MiTo, Giulia και Stelvio να έχουν διακριθεί στο παρελθόν.

Η νέα βράβευση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά διακρίσεων που έχει λάβει η Tonale σε επίπεδο σχεδίασης, τόσο για το μοντέλο παραγωγής, όσο και για το πρωτότυπο.