Μάθετε τα πάντα για τη νέα Alfa Romeo Tonale - Τιμές και εκδόσεις


Πάτησε Ελλάδα η πολυαναμενόμενη SUV πρόταση της Alfa Romeo. Ένα εντυπωσιακό μοντέλο, με design, premium χαρακτήρα, αλλά και τεχνολογικές καινοτομίες. Διαθέσιμη στην ελληνική αγορά με σημαντικές εκπτώσεις. Δείτε τον πλήρη τιμοκατάλογο.

  • 14/7/2022

Πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις έβγαλε η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της νέας Tonale κατά την οποία δόθηκαν έστω και με το σταγονόμετρο πληροφορίες σχετικά με το μέλλον και το προϊοντικό πλάνο της Alfa Romeo. Συγκεκριμένα, όπως μας εξήγησαν οι άνθρωποι της εταιρείας, το πλάνο της Μιλανέζικης φίρμας περιλαμβάνει ένα B-SUV που θα πλαισιώσει τις Tonale και Stelvio, ενώ η είδηση έρχεται από το γεγονός ότι η Alfa θα μετασχηματισθεί σε εταιρεία που η γκάμα της θα περιλαμβάνει στην πλειονότητά της SUV, ακολουθώντας την τάση της αγοράς, όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιώργος Μπακόπουλος.

Ωστόσο, και σε σχετική ερώτηση του Car and Driver τα αυτοκίνητα που θα κρατήσουν ψηλά το ενδιαφέρον των Alfisti δεν θα απουσιάσουν, κάτι που παραδέχθηκε ο κ. Αλέξανδρος Λιώκης που έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στη σχεδίαση της Tonale, χωρίς να μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα. Πάντως η Alfa θα ακολουθήσει πιστά τη νέα τάση περί εξηλεκτρισμού όλων των μοντέλων της αρχικά με PHEV εκδόσεις και στην συνέχεια με αμιγώς ηλεκτρικές. Και η νέα Tonale για την οποία μπορείτε να μάθετε τα πάντα στο κείμενο που ακολουθεί είναι το πρώτο δείγμα γραφής.

Η νέα Alffa Romeo Tonale

Κάτι περισσότερο από τρεις μήνες μετά την επίσημη παρουσίασή της και αφού στο ενδιάμεσο είχε ανοίξει τις παραγγελίες της για διάφορες ευρωπαϊκές αγορές, η Alfa Romeo Tonale είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα με την αντιπροσωπεία να ανακοινώνει τον πλήρη τιμοκατάλογο στις διαθέσιμες εκδόσεις.

Ο Αλέξανδρος Λιώκης, μπροστά στο δημιούργημά του, τη νέα Alfa Romeo Tonale.
Ο Αλέξανδρος Λιώκης, μπροστά στο δημιούργημά του, τη νέα Alfa Romeo Tonale.

Το πολυαναμενό C-SUV που φέρει την σχεδιαστική υπογραφή του δικούς μας Αλέξανδρου Λιώκη κατέφθασε... μετά Βαΐων και Κλάδων έχοντας, σύμφωνα με τον κατασκευαστή ενσαρκώσει το αυθεντικό DNA της μάρκας σε κάθε επίπεδο. Στόχος της είναι φυσικά η εκτόξευση των πωλήσεων που θα λειτουργήσει ως ώθηση και θα περάσει με ασφάλεια την Alfa Romeo στη νέα εποχή της αυτοκίνησης, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα του brand.

Tonale είναι διαθέσιμη με δύο επίπεδα εξηλεκτρισμένης κίνησης: Hybrid και Plug-in Hybrid ενώ για πρώτη φορά παρουσιάζεται ο νέος κινητήρας Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo) των 160 PS.

Ο νέος κινητήρας με τον στροβυλοσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT 7 σχέσεων και έναν ηλεκτροκινητήρα “P2” 48V, με απόδοση 15 kW και 55 Nm ροπής.

Ο συγκεκριμένος ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει την κίνηση του αυτοκινήτου ακόμα και όταν ο θερμικός κινητήρας του 1,5 λίτρων είναι εκτός λειτουργίας. Με αυτό τον τρόπο, η Alfa Romeo προσφέρει με ένα σύστημα 48V αυξημένες δυνατότητες αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης.

Διαθέσιμο θα είναι και ένα αντίστοιχο σύστημα με απόδοση 130 PS, το οποίο επίσης διαθέτει αυτόματο κιβώτιο TCT 7 σχέσεων, ηλεκτροκινητήρα “P2” 48V και δυνατότητες κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η αποκλειστική για την Tοnale έκδοση Plug-in Hybrid Q4, με ισχύ 275 PS, επιτάχυνση 0-100χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 sec. και αυτονομία για αμιγώς ηλεκτρική κίνησης έως 80 km στον αστικό κύκλο (περισσότερα από 60χλμ. σε μικτές συνθήκες).

Το σύστημα αποτελείται από έναν turbo βενζινοκινητήρα 1,3 lt απόδοσης 180 PS που κινεί τους εμπρός τροχούς και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα μέγιστης απόδοσης 90 kW που κινεί τους πίσω. H Plug-in Hybrid Tonale Q4 εφοδιάζεται με μπαταρία 15,5 kWh που μπορεί να παρέχει ισχύ έως και 100 kW και η οποία φορτίζει πλήρως σε λιγότερο από 2,5 ώρες σε φορτιστή ισχύος 7,4 kW.

Το Plug-in Hybrid Q4 διαθέτει τη δυνατότητα μετάδοσης της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, ανεξάρτητα από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, εξασφαλίζοντας κορυφαία επίπεδα ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης.

Τη γκάμα κινητήρων της Tonale συμπληρώνει ο νέος diesel κινητήρας 1,6 lt, με απόδοση 130 PS και 320 Nm ροπής, o οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT των 6 σχέσεων.

Σχεδιαστικά τώρα οι αναφορές στο ένδοξο παρελθόν είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τους χαρακτηριστικούς τροχούς με τις 5 στρογγυλές οπές (telephone dial) και το περίγραμμα των φωτιστικών σωμάτων.

Οι συμπαγείς διαστάσεις (4,53μ. μήκος, 1,84μ. πλάτος και 1,6μ. ύψος), συνθέτουν τις αρμονικές αναλογίες μιας Alfa Romeo που συνδέει τη θρυλική κληρονομιά της μάρκας με το μέλλον της. Η χαρακτηριστική “GT Line”, η γραμμή που διατρέχει το προφίλ του αυτοκινήτου από το πίσω μέρος μέχρι και το μπροστά, θυμίζει τη μορφή της Giulia GT, ενώ οι κομψοί όγκοι φέρνουν στη σκέψη θρυλικά μοντέλα όπως η 8C Competizione.

Το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο με γνώμονα την εργονομία ενώ το χαρακτηριστικό σχήμα του καλύμματος του πίνακα οργάνων (Cannocchiale), τα “paddles” από αλουμίνιο για τις αλλαγές του αυτόματου κιβωτίου και οι στρογγυλοί αεραγωγοί, αποτελούν τη μοντέρνα εξέλιξη άμεσα αναγνωρίσιμων στοιχείων της Alfa Romeo.

Στο βασικό εξοπλισμό της Tonale περιλαμβάνεται το νέο σύστημα πολυμέσων, με προσαρμοζόμενο σύστημα Android, αναβαθμίσεις Over-the-Air (OTA) μέσω ασύρματων δικτύων, αλλά και υπηρεσίες που προσφέρονται ώστε το όχημα να είναι πάντα ενημερωμένο με τις τελευταίες εξελίξεις.

Το σύστημα περιλαμβάνει τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 12,25 ιντσών και την κεντρική οθόνη αφής των 10,25 ιντσών με ειδική σχεδίαση ώστε να παρέχει όλες τις πληροφορίες στον οδηγό, χωρίς να αποσπά την προσοχή του από το δρόμο. 

Η εμπορική πορεία της Alfa Romeo Tonale στην ελληνική αγορά συνοδεύεται με προωθητική ενέργεια που περιλαμβάνει σημαντικές εκπτώσεις σε όλα τα μοντέλα, εκτός από τις ειδικές εκδόσεις «Edizione Speciale».

Δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο

Έκδοση

Τιμή

Τιμή με προωθητική ενέργεια

1.5 130CV MHEV FWD SUPER

39.200€

37.300€

1.6 DIESEL DDCT 130CV FWD SUPER

43.700€  

41.800€

1.5 130CV MHEV FWD SPRINT

42.700€

40.400€

1.6 DIESEL DDCT 130CV FWD SPRINT

47.200€

44.900€

1.5 160CV MHEV FWD ΤΙ

47.700€

45.100€

1.6 DIESEL DDCT 130CV FWD ΤΙ  

50.700€

48.100€

1.5 160CV MHEV FWD VELOCE  

51.200€

48.400€

1.5 130CV MHEV FWD EDIZIONE SPECIALE

45.000€

-

1.5 160CV MHEV FWD EDIZIONE SPECIALE

47.000€

-