Βρυχάται! Ακούστε τον V12 του GMA T.33 στα ύψη (video)


Η Gordon Murray Automotive πατάει και πάλι στο... συναίσθημα με τον εξωφρενικό ήχο του κινητήρα V12 της Τ.33.

  • ΦΩΤΟ: Gordon Murray Automotive/YouTube
  • 6/4/2024

Με το GMA T.50 στην παραγωγή και την πιο πισταδόρικη έκδοσή της, το Τ.50s, σε φάση εξέλιξης, η Gordon Murray Automotive στρέφει το βλέμμα της το T.33.

Πρόκειται για το 'entry-level' μοντέλο της μάρκας, όντας πιο βαρύ και λιγότερο ισχυρό από το «αδερφάκι» του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αδύναμο - κάθε άλλο.

Διαθέτει κινητήρα V12, 3,9 L από την Cosworth, που στις 10.500 rpm μπορεί να φτάσει τα 615 PS.

Η εταιρεία έφτιαξε το πρώτο «μουλάρι», δηλαδή ένα δοκιμαστικό της αυτοκίνητο για τεστ στον δρόμο, και άρπαξε την ευκαιρία για να θυμίσει σε όσους έχουν ξεχάσει ή όσους το έχουν ανάγκη πώς ακούγεται ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας 12 κυλίνδρων σε διάταξη V.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η μάρκα στο YouTube βλέπουμε τον δοκιμαστή της, τον Dario Franchitti, να κάνει ένα shakedown του mule. Ο τρεις φορές νικητής στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης πιέζει, αλλά πάντα εντός ορίων, καθώς οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές για κάτι παραπάνω, ενώ και με ένα απλό πάτημα του γκαζιού μπορεί να εξαπολυθεί όλη η... οργή από το μοτέρ.

Με την ευκαιρία, βλέπουμε και για πρώτη φορά μερικές λεπτομέρειες του T.33, που όμως βρίσκεται ακόμα σε πρωτόλεια μορφή, δανειζόμενο στοιχεία από το Τ.50

Απολαύστε περισσότερα στο σχετικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H Gordon Murray Automotive θέλει να κατασκευάσει ένα Τ.33 αποκλειστικά για την πίστα

Ο λόγος που το T.33 δεν θα έχει επιλογή για αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (video)