Bugatti Chiron Speedster: Όνειρο θερινής νυκτός


Ένα speedster βασισμένο στη μέχρι σήμερα γνωστή Bugatti Chiron δημιουργεί την προσδοκία ότι η χαρά της οδήγησης δεν πρόκειται να «σβήσει».

  • 13/3/2020

Τα speedster αποτελούν μια πολύ εξεζητημένη κατηγορία οχημάτων. Όχι γιατί η απουσία οροφής ή οποιοδήποτε άλλου προστατευτικού τμήματος προϋποθέτει ιδανικές καιρικές συνθήκες για την κυκλοφορία τους, αλλά γιατί συνήθως βασίζονται σε πολύ ειδικές και θεαματικά ακριβές κατασκευές.

Το παράδειγμα της Bugatti Chiron Speedster δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, μιας και κάτω από το λιτό και απέριττο αμάξωμα που επιμελήθηκαν οι άνθρωποι της CarLifeStyle κρύβεται ένα πραγματικό οπλοστάσιο και ειδικότερα ο W16 κινητήρας χωρητικότητας 8,0 λίτρων και απόδοσης 1.500 ίππων.

Η εντατική δίαιτα στην οποία συνήθως υποβάλλεται ένα speedster, δημιουργεί την προσδοκία ότι η εν λόγω πρόταση θα προσφέρει ακόμα καλύτερες επιδόσεις από τις συμβατικές εκδόσεις του αυτοκινήτου.

Αν και εφόσον θα μπορούσε να σταθεί μια τέτοια πρόταση στην γκάμα της Bugatti, αυτή θα ήταν μόνο για λίγους και εκλεκτούς. Άλλωστε η γαλλική φίρμα μάς έχει συνηθίσει σε τέτοιους είδους «παραγωγές», διαθέτοντας και το αντίστοιχο πελατολόγιο στο οποίο θα μπορούσε να διαθέσει οποιαδήποτε κατασκευή.