Βugatti Chiron Sport vs Bugatti Veyron L’or Blanc: Ποιά είναι η ταχύτερη; (Video)


Η διαμάχη για το ποιος θα είναι ταχύτερος στην επιτάχυνση από στάση είναι διαχρονική. Ακόμα και εντός της Bugatti. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα όταν συναντιούνται η Chiron Sport με την πραγματικά μοναδική Veyron 16.4 Grand Sport L’or Blanc;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 14/9/2020

Η σύναξη στο αεροδρόμιο του Gstaad, στην Ελβετία, δεν ήταν κάτι που βλέπεις συχνά. Ιδιοκτήτες πανάκριβων, ξεχωριστών, κλασικών ακόμα και μοναδικών σε ύπαρξη, οχημάτων συγκεντρώθηκαν για να χαρούν το αυτοκίνητό τους, να το δείξουν αλλά και να το συγκρίνουν με άλλα. Για λίγες ώρες, το μέρος αποτέλεσε έναν «επίγειο παράδεισο» για τους φίλους της αυτοκίνησης, οι οποίοι μπορούσαν να δουν από κοντά τα σπάνια οχήματα που ονειρεύονται.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, που ήταν η λέσχη «Supercar Owners Circle», έδωσαν την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να διαπιστώσουν την ικανότητα επιτάχυνσής τους στον αεροδιάδρομο αλλά και να συναγωνιστούν μεταξύ τους. Ένα από τα ζευγάρια που στήθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης ήταν μία Βugatti Chiron Sport και η μόνη Veyron 16.4 Grand Sport L’or Blanc που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Αυτή δημιουργήθηκε το 2011, έπειτα από τη συνεργασία της Bugatti με το (διάσημο για τα προϊόντα του) Βασιλικό Εργοστάσιο Πορσελάνης («Königliche Porzellan-Manufaktur») που βρίσκεται στο Βερολίνο. Το αμάξωμα και το εσωτερικό της διέθετε στοιχεία από κορυφαίας ποιότητας πορσελάνη και η ιδέα για τη δημιουργία της προήλθε για να τιμήσουν τον Ιταλό γλύπτη Rembrandt Bugatti, ο οποίος έγινε γνωστός κυρίως για τα ομοιώματα ελεφάντων που κατασκεύαζε. Το κόστος της ήταν 2.400.000 δολάρια, πριν από εννέα χρόνια.

Η κόντρα μεταξύ αυτής και της «επιγόνου» της Βugatti Chiron Sport δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τέτοια. Ο λόγος είναι ότι και τις δύο φορές που τα δύο οχήματα στήθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης, ο οδηγός της Chiron Sport έκανε άκυρη εκκίνηση, ξεκινώντας πριν δοθεί το σήμα από τον κριτή. Για την ιστορία, Veyron 16.4 Grand Sport L’or Blanc αποδίδει 1.001 PS και η Chiron Sport 1.500 PS. Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε τόσο τα δύο αυτά οχήματα όσο και τα υπόλοιπα που συγκεντρώθηκαν στην Ελβετία.

«Και θα κλείσουμε με μια δυσάρεστη εξέλιξη» (sic). Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, σε μία από τις προσπάθειες επιτάχυνσης, ο οδηγός της Veyron 16.4 Grand Sport L’or Blanc δεν υπολόγισε σωστά και δεν φρέναρε εγκαίρως. Το αποτέλεσμα ήταν να συγκρουστεί το όχημα στις αχυρόμπαλες που οριοθετούσαν το τέλος της ευθείας και να προκαλέσει μικρής έκτασης ζημιά στο εμπρός μέρος αυτής της πραγματικά μοναδικής Bugatti.