Citroen C4 2021: Στροφή στην ηλεκτροκίνηση


Με αφετηρία την αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του, το νέο Citroen C4 βάζει ξανά τη γαλλική φίρμα στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks.

  • 16/6/2020

Την επιστροφή της Citroen στην ευρύτερη κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks σηματοδοτεί η αποκάλυψη του νέου C4.

Το γαλλικό μοντέλο θα προσφέρεται σε εκδόσεις βενζίνης και diesel, ωστόσο, είναι προφανές ότι οι άνθρωποι της Citroen επενδύουν πολλά στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του την οποία και αποκάλυψαν πρώτη.

Μια ακόμα προτεραιότητα των Γάλλων αποτελεί η άνεση την οποία ενισχύουν με τη χρήση ειδικά προσαρμοσμένων αποσβεστήρων (Progressive Hydraulic Cushions) και καθισμάτων.

Επίσης, η Citroen έχει προαναγγείλει μια ακόμα τεχνολογική καινοτομία η οποία θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο νέο C4 και θα σχετίζεται με την άνεση των επιβατών.

Εμφανής, μεταξύ άλλων, είναι και η πρόθεση της Citroen να ακολουθήσει έναν διαφορετικό σχεδιαστικό δρόμο επιχειρώντας να συνδυάσει τα χαρακτηριστικά ενός crossover με εκείνα ενός πεντάθυρου hathcback που φλερτάρει έντονα με την εικόνα ενός coupe.

Η επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου ενώ η διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές φθινόπωρο.

Σε επίπεδο κινητήρων, πάντως, δεν αναμένονται εκπλήξεις, καθώς στην περίπτωση των βενζινοκίνητων συνόλων τον πρώτο λόγο θα έχει το τρικύλινδρο σύνολο του 1,2 λίτρου ενώ οι εκδόσεις diesel θα εφοδιάζονται με τον μοτέρ του 1,5 λίτρου.

Διαβάστε επίσης

Η μάχη των ηλεκτρικών: Το Peugeot e-208 κόντρα στο MINI Electric