Corvette E-Ray: Η υβριδική Corvette έρχεται!


Η GM σχεδιάζει να κατασκευάσει την υβριδική έκδοση ενός από των πιο εμβληματικών σπορ αυτοκινήτων της ιστορίας. Η Corvette E-Ray έρχεται και αναμένεται να έχει στη συσκευασία περισσότερη ισχύ από την C8 Z06.

  • 24/8/2021

Υπάρχει κάτι ιδιαίτερα συναρπαστικό στην Corvette C8. Ίσως είναι η διάταξη του κινητήρα στο κέντρο, ίσως το στυλ του supercar και το γεγονός ότι μπορεί να αγοραστεί για περίπου 60.000 δολάρια, είναι κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαίτερα για αυτό το αυτοκίνητο, αλλά με καλό τρόπο.

Αυτή η νέα υβριδική μηχανική διάταξη που ετοιμάζεται, εγκαινιάζει μια νέα εποχή για την Corvette, και την αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον να τη δούμε ζωντανά, πέρα από τους στεγνούς αριθμούς απόδοσης και ισχύος.

Αυτή η νέα πλατφόρμα επιτρέπει χιλιάδες βελτιώσεις που δεν ήταν δυνατές στα προηγούμενα μοντέλα. Μια φήμη που έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου είναι για ένα Corvette Hybrid, ενώ άλλες φήμες κάνουν λόγο για twin-turbo, τετρακίνητους εξολοθρευτές των παραδοσιακών ευρωπαϊκών supercar από τη Στουτγάρδη και το Maranello.

Η μόνη σταθερή φήμη εδώ και πολύ καιρό είναι ότι θα ονομάζεται "E-Ray", κάτι που μοιάζει λίγο αναμενόμενο. Οι λέξεις Corvette και hybrid πιθανότατα θα προκαλούσαν πανικό και φρενίτιδα σχολίων από τους φανατικούς οπαδούς της Corvette. Οι φήμες λένε ότι η Corvette E-Ray θα φορέσει ένα ζευγάρι ηλεκτρικών κινητήρων στον μπροστινό άξονα, οι οποίοι θα μπορούσαν να βελτιώσουν τα ήδη εντυπωσιακά νούμερα απόδοσης της Z51. Ο επικρατέστερος συνδυασμός είναι μια “detuned” έκδοση του LT2 V8, σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι ηλεκτροκινητήρες, που θα παράγουν συνδυαστικά έναν αριθμό κοντά στους 650 ίππους. Αυτή η απόδοση πιθανότατα θα οδηγήσει σε ένα 0-100 που θα είναι πιο κοντά στα 2,5 δευτερόλεπτα, μία μικρή βελτίωση σε σχέση με το τρέχον Corvette των 2,6 με 2,8 δευτερολέπτων.

Εάν μάλιστα υπάρχουν αρκετές μπαταρίες και αρκετή ισχύς από τους κινητήρες του μπροστινού άξονα, θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια Corvette που θα έφτανε σε μέση κατανάλωση τα 7 λίτρα ανά 100 χλμ., νούμερο φανταστικό για τα δεδομένα του μοντέλου, γιατί εδώ είναι ο άλλος σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία μιας υβριδικής Corvette. Πρέπει να είναι ένα καλό cruiser.

Υπάρχουν ακόμα πολλά άγνωστα στοιχεία για την C8 Corvette, παρόλο που πρόκειται να περάσει στο τρίτο έτος του κύκλου ζωής της. Έχουμε μια γενική ιδέα για το πώς θα φαίνεται και θα ακούγεται η Z06, αλλά οτιδήποτε πέρα από αυτό είναι εντελώς άγνωστο προς το παρόν. Αν η Corvette E-Ray γίνει πραγματικότητα τότε το μέλλον είναι πιο κοντά και είναι πολύ διαφορετικό.