H Corvette C8 του 2022 έρχεται με αναβαθμισμένο και καθαρότερο κινητήρα


Οι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων ανάγκασαν την Chevrolet να κάνει μερικές αλλαγές στον V8 κινητήρα της Corvette C8.

  • 17/6/2021

Οι όλο και πιο αυστηροί κανονισμοί εκπομπών ρύπων δεν κάνουν καθόλου εύκολη τη δουλειά των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς τις αναγκάζουν ακόμα και σε σπορ αυτοκίνητα πολλών κυβικών να κάνουν τα πάντα ώστε να μειώσουν τους εκπεμπόμενους ρύπους. Έτσι, οι μηχανικοί της Chevrolet ήταν επιφορτισμένοι με την αναβάθμιση του κινητήρα LT2 V8 της Corvette C8 για το 2022, καθιστώντας τον «καθαρότερο» από πριν χωρίς να θυσιάσουν τίποτα από την παραγόμενη δύναμη.

Ο αναβαθμισμένος κινητήρας διαθέτει ένα βελτιωμένο σύστημα ψεκασμού καυσίμου που δημιουργεί λιγότερα ρυπογόνα «απόβλητα», βοηθώντας το μοντέλο να ανταποκριθεί στο νέο όριο εκπομπών σωματιδίων. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή που έγινε στον ισχυρό ατμοσφαιρικό κινητήρα των 6,2 λίτρων. Η Chevy επαναρύθμισε το σύστημα Active Fuel Management του Corvette - τη λειτουργία stop-start του αυτοκινήτου.

Οι βελτιωμένες περιβαλλοντικές επιδόσεις επιτυγχάνονται χωρίς να θυσιάζεται κάτι από την απόδοση της Corvette C8. Η ΜΥ 2022 έκδοση συνεχίζει να παράγει την ίδια ιπποδύναμη των 490 ίππων και 630 Nm ροπής.

Άλλες αλλαγές που έγιναν αφορούν τα εξωτερικά χρώματα, αφού πλέον περιλαμβάνουν τρία νέα διαθέσιμα χρώματα, όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί και το γκρι που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Διαθέσιμη είναι πλέον και μία νέα, πιο διακριτική αεροτομή στο πίσω μέρος σε μαύρο χρώμα.