Coupe έκδοση για το Renault Captur, το 2024


Σύμφωνα με τη Renault, το Captur θα διατίθεται και σε coupé έκδοση σε δύο χρόνια έπειτα από σήμερα, ακολουθώντας το παράδειγμα του Arkana αλλά και αντικαθιστώντας αυτό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/1/2022

Το επιχειρηματικό σχέδιο της Renault για τα επόμενα χρόνια δεν αφορά μόνο στην επένδυση στην ηλεκτροκίνηση αλλά και στη δημιουργία νέων μοντέλων τα οποία θα αντιπροσωπεύονται σε εμπορικά δημοφιλείς κατηγορίες οχημάτων.

Έτσι, έγινε γνωστό ότι το 2024 θα παρουσιαστεί το Captur Coupé το οποίο θα έχει πιο ενδιαφέρον στυλ από το crossover όχημα (φωτογραφίες) και θα αντικαταστήσει το Arkana. O κ. Luca de Meo, o Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, είναι αποφασισμένος να αλλάξει την γκάμα μοντέλων της γαλλικής εταιρείας, αναδιοργανώνοντάς την. Αυτό σημαίνει την κατάργηση κάποιων και την προσθήκη νέων τα οποία θα απηχούν τις τάσεις της αγοράς και τις προτιμήσεις των υποψήφιων πελατών.

Τα στελέχη της Renault θέλουν οπωσδήποτε ένα crossover/SUV μοντέλο με coupé αμάξωμα αλλά δεν επιθυμούν την ύπαρξη δύο τα οποία ενδεχομένως να είναι ανταγωνιστικά μεταξύ τους. Η εταιρεία –μεταξύ άλλων–έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα εξέλιξης και δημιουργίας τού Captur Coupé το οποίο έχει την κωδική ονομασία «DJB».

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, το αμάξωμά του θα είναι πιο περίτεχνο σε εμφάνιση, σε σχέση τόσο με αυτό του Captur όσο και με του Arkana, και θα έχει πιο «σπορτίφ» (sic) οδική συμπεριφορά, συγκριτικά. Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο μοντέλο αναμένονται να υπάρξουν εντός της χρονιάς.