Cupra Terramar: Έρχεται το 2024 το «αδερφάκι» του Audi Q3


Η Cupra επιβεβαίωσε πως το νέο της SUV, η λεγόμενη Terramar, θα έρθει το 2024 και θα είναι το αδερφό μοντέλο του Audi Q3 νέας γενιάς.

  • 9/6/2022

Στο event Unstoppable Impulse της Cupra, η ισπανική μάρκα παρουσίασε τα πλάνα της για το άμεσο μέλλον, με στόχο τις 500.000 πωλήσεις ανά έτος - αρκετά αισιόδοξος στόχος, αν σκεφτεί κανείς πως από το 2018 η εταιρεία έχει πουλήσει συνολικά 200.000 μονάδες.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, οι Ισπανοί επανέφεραν στο προσκήνιο την Terramar, το νέο SUV της, που πλέον γνωρίζουμε πως θα έρθει στην αγορά εντός του 2024.

Θα συνδέεται μηχανικά με το Audi Q3 νέας γενιάς, και θα διαθέτει plug-in υβριδικό σύστημα, με την μπαταρία να προσφέρει ως και 100 χιλιόμετρα αυτονομίας. 

Στην γκάμα της εταιρείας, θα βρίσκεται πάνω από την Ateca και το Formentor.

Το όνομα Terramar έχει ιδιαίτερη σημασία για την εταιρεία, καθώς είναι μία περιοχή στην οποία χτίστηκε το 1920 η πίστα Αutodromo de Sitges-Terramar, στην οποία η ισπανική εταιρία εξέλισσε τα μοντέλα της ενώ στο παρελθόν έχει ανοίξει και για παρουσιάσεις νέων μοντέλων ακόμα και για το λανσάρισμα της ίδιας της Cupra ως αυτόνομης εταιρίας