Czinger 21C Blackbird Edition: Ένα εκτυπωμένο hypercar με επιρροές από μαχητικό αεροσκάφος (photos)


Η Czinger τράβηξε το κάλυμμα από την 21C Blackbird Edition, ένα hypercar αλλιώτικο από τα υπόλοιπα.

  • ΦΩΤΟ: Czinger
  • 20/8/2023

Στο Monterey Car Week, η Czinger έκανε τα αποκαλυπτήρια της ειδικής έκδοσης της C21, ονόματι Blackbird.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για μία μοναδική έκδοση του hypercar της, που μάλιστα είναι 3D-printed, και κατασκευάστηκε ως φόρος τιμής στο SR-71, δημιούργημα της Lockhead, που επί τρεις δεκαετίες ήταν το μαχητικό αεροσκάφος που μπορούσε να πετάξει πιο ψηλά από κάθε άλλο, ενώ ήταν αρκετά γρήγορο για να κινηθεί ταχύτερα κι από πύραυλο.

Στην «καρδιά» της C21 Blackbird Edition βρίσκεται ένας κινητήρας V8 2,9 lt με δύο turbo που συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους στο εμπρός μέρος, για να φτάσουν συνδυαστικά την απόδοση των 1368 PS, 100 PS παραπάνω από τη βασική έκδοση του μοντέλου.

Και ενώ σίγουρα δεν μπορεί να φτάσει Mach 3 όπως το μαχητικό, η C21 Blackbird Edition έχει τρομερά υψηλή τελική ταχύτητα, που αγγίζει τα 407 km/h.

Το SR-71 αποτέλεσε έμπνευση για τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου, και η κινητήριος δύναμη για τον Kevin Czinger και τον γιο του, Lukas, ώστε να κατασκευάσουν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Στο εξωτερικό, το χρώμα Jet Black δίνει τον τόνο για την άγρια όψη του, με τις γραμμές του να είναι σαφώς επηρεασμένες από το αεροσκάφος, ενώ φυσικά δε λείπει το ανθρακόνημα και το τιτάνιο σε διάφορα σημεία του.

Εσωτερικά, ο σχεδιασμός του τιμονιού και του cockpit παραπέμπει σε αυτόν που έχει ο πιλότος μέσα στο SR-71, με τις περισσότερες επιφάνειες να έχουν καλυφθεί με Alcantara.

Σίγουρα αυτό το τρομακτικό δημιούργημα θα θελήσει να γράψει ρεκόρ στο Nurburgring...