Dacia Sandero: Μπαίνει με φόρα στη μάχη των supermini με νέο κινητήρα


Το Dacia Sandero δέχεται έναν νέο, πιο ισχυρό κινητήρα, προκειμένου να «κοντράρει» μοντέλα όπως το Skoda Fabia και το Seat Ibiza στη μάχη για την κορυφή της κατηγορίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/9/2022

Η Dacia εξοπλίζει το Sandero με ένα πιο ισχυρό «όπλο», με αυτό να οδεύει προς την κορυφή της κατηγορίας του, ανταγωνιζόμενο του Skoda FabiaΜε την Dacia να είναι η πλέον ανταγωνιστική εταιρεία στα φθηνά αυτοκίνητα πόλης, οι Ρουμάνοι θέλουν να κάνουν το Sandero το πιο επιτυχημένο και ισχυρό μοντέλο στην κατηγορία των supermini.

Με την αναβάθμιση αυτή, το Sandero Stepway θα ασκήσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στους αντιπάλους του, καθώς πλέον αντλεί τη δύναμή του από έναν μεγαλύτερο κινητήρα και του επιτρέπει να αντιμετωπίσει «στα ίσια» άλλα μοντέλα της κατηγορίας όπως το Skoda Fabia, το SEAT Ibiza και το Volkswagen Polo.

Ο τρικύλινδρος TCe έχει χωρητικότητα 1,0 L και αποδίδει 111 PS και 200 Nm, ενώ συνοδεύεται από ένα σύστημα μετάδοσης 6 σχέσεων. Αυτό το κινητήριο σύνολο χρησιμοποιείται ήδη και στο Dacia Jogger.

Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 180 km/h και η κατανάλωσή, σύμφωνα με την εταιρεία δεν ξεπερνά τα 5,5 L/100 km. Την ίδια στιγμή οι εκπομπές CO2 είναι 110 g/km, κατά το πρότυπο WLTP.

Η συγκεκριμένη αναβάθμιση είναι προς το παρόν διαθέσιμη αποκλειστικά στη Ρουμανία, όμως είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές της Ευρώπης, όπως στην Ισπανία ή ακόμα και στην Ελλάδα. Ωστόσο συχνά αρκετές από τις εκδόσεις των μοντέλων της Dacia δεν εγκαταλείπουν τα σύνορα της Ρουμανίας, καθώς η εταιρεία λανσάρει κάποιες από τις προτάσεις της αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά.