Δασκάλα στο Ουζμπεκιστάν έβαλε 25 παιδιά μέσα σε ένα Chevrolet Spark (video)


Μπορεί το μήκος του Spark να φτάνει οριακά τα 4 m., ωστόσο η δασκάλα στρίμωξε 3 παιδιά στον χώρο αποσκευών, 6 μπροστά και τα άλλα 16 στο πίσω κάθισμα!

  • 29/9/2023

Αν δεν υπήρχε το σχετικό video ίσως οι περισσότεροι να πιστεύατε ότι πρόκειται για κάποιο από πολλά fake news που κυκλοφορούν καθημερινά. Δυστυχώς, όμως, είναι πραγματικό γεγονός και συνέβη στο Ουζμπεκιστάν όπου μία δασκάλα θέλησε να μεταφέρει τους 25 μαθητές της με ένα Chevrolet Spark το μήκος του οποίου φτάνει οριακά τα 4 m.!

Για καλή τύχη των παιδιών, η δασκάλα έπεσε πάνω σε μπλόκο της τροχαίας με τους αστυνομικούς να ακινητοποιούν αμέσως το όχημα. Μόλις άνοιξαν τις πόρτες διαπίστωσαν ότι στην πρώτη σειρά είχαν στριμωχτεί 6 παιδιά, στον χώρο αποσκευών 3, ενώ τα υπόλοιπα 16 ήταν στοιβαγμένα στο πίσω κάθισμα.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε η δασκάλα από τους αστυνομικούς για το περιστατικό, παραδέχθηκε ότι είναι κάτι που κάνει σε καθημερινή βάση προκειμένου να επιστρέψει τα παιδιά στους γονείς τους!

Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος μεταφοράς των παιδιών θέτει σε κίνδυνο τόσο τη ζωή τους όσο και τη ζωή των άλλων χρηστών του οδικού δικτύου.

Εκτός από τα προφανή ζητήματα που προκύπτουν, δηλαδή το τι ακριβώς θα συμβεί σε περίπτωση σύγκρουσης, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο οδηγός ενός υπερφορτωμένου οχήματος, έχει μειωμένη ορατότητα προς τον δρόμο, δεν μπορεί να κάνει εύκολα μανούβρες και αυξάνεται σημαντικά ο χρόνος αντίδρασής του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: thesun.co.uk