Δείτε αυτό το Mazda RX-7 με «καρδιά» από Pagani Zonda (video)


Μπορεί το Mazda RX-7 να είναι γνωστό για τον περιστροφικό του κινητήρα, όμως το συγκεκριμένο φέρει έναν κινητήρα V12, ο οποίος μάλιστα ανήκε σε μία Pagani Zonda.

  • ΦΩΤΟ: Larry Chen - YouTube
  • 13/11/2022

Το Mazda RX-7, από την κυκλοφορία του έως και το τέλος της παραγωγής του, έφερε κάτω από το κάλυμμα έναν περιστροφικό κινητήρα, τομέας στον οποίο η Mazda ήταν φυσικά πρωτοπόρος. Όταν το RX-7 αποσύρθηκε από την αγορά, ο περιστροφικός κινητήρας παρέμεινε στη μόδα, με τους λάτρεις της ιαπωνικής εταιρείας να αγαπούν και τη συγκεκριμένη κινητήρια μονάδα.

Με το πέρασμα του χρόνου όμως, αλλά και την αυξημένη δημοφιλία των engine swaps, πολλοί άρχισαν να «πειράζουν» τον κινητήρα του RX-7, αντικαθιστώντας τον με άλλες πιο... ενδιαφέρουσες -για εκείνους- προτάσεις.

Η Gooichi Motors από τη Φλόριντα των ΗΠΑ έκανε ακριβώς αυτό. Στη θέση του περιστροφικού, τοποθέτησε έναν κινητήρα V12, ο οποίος φέρει ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Έχει έρθει από μία Pagani Zonda. Πρόκειται για έναν κινητήρα M120 V12 χωρητικότητας 7,3 L, ο οποίος -όσο βρισκόταν στην «καρδιά» της Zonda- παρήγαγε σχεδόν 800 PS και 850 Nm ροπής.

Φυσικά, το να χωρέσει κανείς τον V12 μέσα στον περιορισμένο χώρο που προσφέρει το RX-7, δεν ήταν εύκολη υπόθεση, και η ομάδα των Αμερικανών χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει την εκτύπωση 3D αλλά και να τροποποιήσει πολλά μέρη του κινητήρα, ώστε να ολοκληρώσει το εγχείρημά της.

Εκτός αυτού, το κάλυμμα του κινητήρα έχει αφαιρεθεί, έτσι ώστε να χωρέσει ο κινητήρας χωρίς πρόβλημα, όμως, σύμφωνα με την εταιρεία, το τροποποιημένο RX-7 θα λάβει σύντομα ένα καπό με εσοχές, που θα έχει κατασκευαστεί ειδικά γι' αυτό.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο: