Δείτε ένα Fiat Panda να ταπεινώνει ένα ακριβό SUV στο χιόνι (Video)


Tα πανάκριβα και "επώνυμα" SUV χρειάζονται και επιδέξια χέρια. Ή τουλάχιστον ένα σετ χειμερινά ελαστικά.

  • 26/12/2020

Η κίνηση στο χιόνι είναι μία πολύ δύσκολη συνθήκη και αρκετοί νομίζουν ότι τα πολλά λεφτά που ξόδεψαν για ένα ακριβό SUV και μια πολυδιαφημισμένη τετρακίνηση με ηλεκτρονικά τους κάνει άτρωτους.

Το video που έχει καταγραφεί σε κάποιο ορεινό δρόμο της Ιταλίας, μας δείχνει ότι η πραγματικότητα μπορεί να είναι αρκετά διαφορετική. Στις εικόνες βλέπουμε ένα ακριβό SUV να έχει κολλήσει σε μία στροφή και να μην μπορεί να κουνηθεί ούτε εκατοστό σπινάροντας και τους τέσσερις τροχούς του πάνω στον πάγο.

Στο πλάνο μας μπαίνει η εκδίκηση της απλότητας. Ένα μικρό και προφανώς τετρακίνητο Panda το οποίο φαίνεται να μην καταλαβαίνει τίποτα από το δράμα που ζει το μεγάλο SUV. Και αφού βεβαιωθεί ότι χωράει, περνάει από το εσωτερικό και πιο δύσκολο κομμάτι της στροφής σαν να μην τρέχει τίποτα.

Τα ηθικά διδάγματα πολλά από αυτή την μικρή εικόνα που -πιστέψτε μας- είναι πολύ συχνή ακόμα και στα μέρη μας. Γιατί στο χιόνι δεν μετρά ο τραπεζικός σου λογαριασμός, αλλά η γνώση του οδηγού για τα όρια του οχήματός του και οι ικανότητές του να ξέρει και να κάνει το σωστό.

Και βεβαίως ένα καλό σετ χειμερινών ελαστικών που ίσως είναι το μεγαλύτερο μυστικό για την καθολική νίκη του μικρού Fiat απέναντι στο πολλαπλάσιας τιμής SUV.