Δείτε ένα Nissan Navara από… ξύλο! (Video)


Ένα ξύλινο αυτοκίνητο είναι κάτι σπάνιο στις ημέρες. Χρειάζεται μεράκι, γνώση τεχνικής (για να γίνει τέχνη), χρόνος και τα απαιτούμενα εργαλεία. Το συγκεκριμένο Nissan Navara είναι η καλύτερη απόδειξη, έστω κι’ αν πρόκειται για μοντέλο υπό κλίμακα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WOODWORKING ART.
  • 5/3/2022

Ο μοντελισμός, εκτός από χόμπι για μικρούς και μεγάλους, χαρακτηρίζεται και σαν μια μορφή τέχνης από όσους ασχολούνται με αυτόν. Η όσο το δυνατόν πιστότερη αναπαράσταση ενός αντικειμένου υπό κλίμακα απαιτεί δεξιότητες, γνώσεις, υπομονή, χρόνο, χρήματα και πάθος γι’ αυτόν που ασχολείται.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο μοντελιστής αποφάσισε να δημιουργήσει ένα Nissan Navara υπό κλίμακα χρησιμοποιώντας ως υλικό το ξύλο. Με οδηγό τις φωτογραφίες του μοντέλου και κάποια τεχνικά στοιχεία που αφορούν στο διπλοκάμπινο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας, ξεκίνησε εξαρχής όλη τη διαδικασία κατασκευής του.

Μάλιστα, επέλεξε την εξοπλιστική έκδοση «Pro-4X» η οποία δίνει στο επαγγελματικό όχημα της Nissan μια πιο «σπορτίφ» εμφάνιση και η οποία έχει περισσότερη δουλειά για να αποτυπωθούν ρεαλιστικά οι λεπτομέρειες τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό του.

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε όλα τα στάδια διαμόρφωσης και δημιουργίας τού Navara στο σύνολό του. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό αν κρίνουμε από το γεγονός ότι έχει δοθεί προσοχή στο να είναι πλήρως λειτουργικό και να μπορεί να κινείται στον δρόμο, ως τηλεκατευθυνόμενο.

Για τον λόγο αυτό, διαθέτει σύστημα διεύθυνσης, ανάρτηση, ελατήρια, ακόμα και… κόρνα. Η  προσοχή στη λεπτομέρεια φαίνεται τόσο εκτός όσο και στο εσωτερικό, όπου το ταμπλό και τα καθίσματα έχουν ακριβώς τη μορφή όπως στο κανονικό Navara «Pro-4X». Θυμίζουμε ότι το γνωστό επαγγελματικό μοντέλο της Nissan πρωτοπαρουσιάστηκε το 1985 και έκτοτε έχει διαγράψει μια καλή εμπορική πορεία στη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας.

Η συνέχεια, επί της οθόνης...