Δείτε ένα VW Golf GTI Clubsport να «πιάνει» τα 267 km/h στην Autobahn (video)


Το κλασικό κι αγαπημένο hatchback δείχνει την ισχύ του στην Autobahn και ξεπερνά τα 250 km/h.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AUTOTOP NL - YOUTUBE
  • 5/2/2024

Το Volkswagen Golf GTI Clubsport βρίσκεται, όσον αφορά την ισχύ του, ανάμεσα στο «συμβατικό» GTI και το πανίσχυρο Golf R. Ο turbo τετρακύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 2,0 L του αποδίδει 300 ίππους και 420 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς. Τα 0-100 km/h γίνονται σε 5,4 sec.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν συστατικά για εξαιρετικές επιδόσεις, όπως αποδεικνύει η ομάδα του περιοδικού AutoTopNL, η οποία υπέβαλε το μοντέλο στην απόλυτη δοκιμή: Την Autobahn, δηλαδή το τμήμα του γερμανικού αυτοκινητοδρόμου που δεν έχει όριο ταχύτητας.

Το Clubsport φτάνει με μεγάλη ευκολία την εργοστασιακή του τελική ταχύτητα, δηλαδή τα 250 km/h, όμως δε σταματά εκεί. Σε μία επόμενη προσπάθεια, το hatchback ξεπερνά τον εαυτό του και το κοντέρ αγγίζει τα 267 km/h.

Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με ένα αναβαθμισμένο σύστημα Vehicle Dynamics Manager, όπως και προσαρμοζόμενα αμορτισέρ, μία χαμηλότερη ανάρτηση κι αυξημένο θετικό κάμπερ στον μπροστινό άξονα. Εκτός αυτού, κι η αίσθηση του τιμονιού έχει βελτιωθεί.

Οι Γερμανοί ανανέωσαν πρόσφατα το Golf GTI, οπότε ίσως καταφτάσει και μία αναβαθμισμένη Clubsport έκδοση κάποια στιγμή. Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να αποκαλύψει το νέο Golf R το ερχόμενο καλοκαίρι, επομένως δεν αποκλείεται να έρθει κι η σειρά του Clubsport.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένα Audi S3 φτάνει τα 240 km/h, παθαίνει ζημιά αμέσως μετά (video)

Δείτε την Porsche 911 Carrera GTS να ξεπερνά τα 300 km/h στην Autobahn (video)

Ακούστε μία Ferrari 812 Superfast να «ουρλιάζει» καθώς φτάνει τα 333 km/h (video)