Volkswagen: Πρώτη αποκάλυψη για το κορυφαίο Golf R (photos)


Η κορυφαία έκδοση του νέου Golf έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της. Πότε παρουσιάζεται, τι δήλωσε ο πρωταθλητής που την οδήγησε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: VOLKSWAGEN AG
  • 28/1/2024

Η Volkswagen παρουσίασε το νέο Golf την προηγούμενη Τετάρτη (24/1), δίνοντας στην 8η γενιά του δημοφιλούς μοντέλου της ένα φρεσκάρισμα πριν αυτό περάσει στην ηλεκτρική εποχή του.

Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε διάφορες εκδόσεις, ανάμεσα στις οποίες και το GTI, ωστόσο δεσμεύτηκε ότι οι κορυφαίες παραλλαγές, GTI Clubsport, R και R Variant θα ακολουθήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Μάλιστα, οι R εκδόσεις θα είναι τετρακίνητες.

Παρόλα αυτά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 50 χρόνων του Golf, προχώρησε σε πρώτη αποκάλυψη της πιο σπορ έκδοσής του: Το νέο R βρέθηκε στην παραδοσιακή εκδήλωση Ice Race στο Τσελ Αμ Ζε της Αυστρίας. Φυσικά, όπως συνηθίζει η VW, ήταν καμουφλαρισμένο με το ειδικό καμουφλάζ που έχει καθιερώσει η φίρμα τα τελευταία χρόνια στα νέα μοντέλα της.

H μόνη πληροφορία που δόθηκε επίσημα είναι ότι η παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του 2024. «Ανυπομονούμε για το νέο Golf R να κάνει το ντεμπούτο το αυτό το καλοκαίρι», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Volkswagen R, Reinhold Ivenz.

Ο 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Rallycross, Johan Kristoffersson, είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το Golf R κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και μετέφερε τις πρώτες εντυπώσεις του: «Το μόνο που μου επιτρέπεται να πω για το νέο Golf R, από τη στιγμή που δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί, είναι ότι κάτω από το καμουφλάζ υπάρχει ένα πραγματικά σπορ αυτοκίνητο, το οποίο οι φίλοι των R μοντέλων μπορούν να περιμένουν με ανυπομονησία».

Το νέο Golf R αναμένεται να έχει μικρές «παρεμβάσεις» σε σχεδιαστικά στοιχεία, που θα αναδεικνύουν τον «άγριο» χαρακτήρα του, ενώ το πιο πιθανό είναι να έχει ελαφρώς μεγαλύτερη ισχύ, ακολουθώντας την αύξηση 20 PS στην απόδοση του νέου GTI (265 PS από 245 PS). Έστω και αν η Volkswagen δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένα νούμερα για καμία από τις εκδόσεις του μοντέλου.

Το τρέχον τετρακίνητο Golf R αποδίδει 320 PS από τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα TSI και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DSG. Επιπλέον, μην ξεχνάμε ότι τον περασμένο Μάιο παρουσιάστηκε και η περιορισμένη έκδοση R 333 Limited Edition, στην οποία η ισχύς ανεβαίνει στους 333 PS με τη χρήση του πακέτου R Performance.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το νέο Volkswagen Golf R θα ανανεωθεί και στην station wagon εκδοχή του (photos)

Το VW Golf R αφήνει την άσφαλτο και βγαίνει off-road (photos)

Test Drive: Volkswagen Golf GTD 200 PS - Δοκιμάζουμε το παντοδύναμο μικρομεσαίο diesel