Δείτε μία BMW E30 να πλένεται για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια (video)


Αυτή η BMW E30 έμεινε κρυμμένη μέσα στο γκαράζ ενός σπιτιού για 14 χρόνια, με τη σκουριά να καταστρέφει τα περισσότερα μέρη της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: WD Detailing - YouTube
  • 3/2/2024

Η γενιά E30 της BMW Σειράς 3 παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα μοντέλα των λάτρεων της αυτοκίνησης παγκοσμίως. Δυστυχώς, όμως, δεν έχουν καταλήξει όλες οι μονάδες σε χέρια που προσέχουν και φροντίζουν τα οχήματά τους.

Η συγκεκριμένη E30 coupe πέρασε τα τελευταία 14 χρόνια μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, και της φαίνεται. Τώρα, το κανάλι WD Detailing βρήκε το παρατημένο όχημα κι ευτυχώς για εκείνο, ξεκίνησε τη διάσωσή του.

Όλα δείχνουν ότι δεν κινήθηκε καθόλου από το 2010, όποτε κι έγινε η τελευταία καταχώρισή της. Το σπίτι μέσα στο οποίο βρέθηκε βρίσκεται σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση, αφού μεγάλα τμήματα της οροφής λείπουν, ενώ άλλα έχουν καταλήξει πάνω στην κόκκινη E30. Εκτός αυτού, τα στοιχεία της φύσης έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους πάνω και μέσα σε εκείνη, με τη σκουριά να κάνει την εμφάνισή της.

Η ομάδα εξερεύνησε το σπίτι και στη συνέχεια ξεκίνησε τις εργασίες για την αφαίρεση του οχήματος από τον «τάφο» του. Αρχικά προσπάθησαν να σύρουν το αυτοκίνητο μέσα από το γκαράζ, όμως αυτό απέτυχε παταγωδώς. Η σκουριασμένη ανάρτηση δεν άντεξε, ξεκολλώντας από τη θέση της. Η καλύτερη λύση, που εν τέλει πέτυχε, ήταν να στρίψουν το όχημα, χρησιμοποιώντας ένα καρούλι, τοποθετώντας έπειτα γάντζους στο μπροστινό μέρος και σέρνοντάς το προς τα έξω.

Η BMW E30 μεταφέρθηκε στο συνεργείο της WD Detailing, όπου οι διαδικασίες αποκατάστασής της ξεκίνησαν με το ενδελεχές καθάρισμα του εξωτερικού. Η διαφορά μετά το πρώτο κιόλας πέρασμα ήταν εντυπωσιακή, όμως η παραμέλησή της από τον τότε ιδιοκτήτη της δεν κρύβεται. Το καπό είχε «σφραγιστεί» από τη σκουριά, ενώ ο κινητήρας βρισκόταν σε χείριστη κατάσταση, καλυμμένος επίσης με σκουριά.

Η ομάδα του καναλιού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει με το συγκεκριμένο όχημα είναι να το χρησιμοποιήσουν ως αυτοκίνητο δότη για κάποια άλλη E30.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρώτο πλύσιμο μετά από 33 χρόνια - Ένα κλασικό μοντέλο γίνεται σαν καινούργιο (video)

Πρώτο πλύσιμο μετά από 15 χρόνια – Ένα Mini Cooper και μια BMW Isetta γίνονται σαν καινούργια (video)

Μετά από έξι δεκαετίες, αυτή η Mercedes 190 SL γίνεται ξανά αυτοκίνητο (video)