Δείτε πως φτιάχτηκε η απίστευτη αυτή φωτογραφία του Audi R8 (Video)


Όσο και αν φαίνεται απίστευτο όλα τα κομμάτια είναι αληθινά με τους μηχανικούς να έχουν διαλύσει ένα πραγματικό R8 από τη μέση και πίσω.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/5/2019

Μερικές φορές η ανάγκη για μια εντυπωσιακή διαφήμιση ξεπερνά κατά πολύ τις ανάγκες του μάρκετινγκ και αγγίζει τα όρια της τέχνης. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην περίπτωση της εικόνας από ένα R8 που "διαλύεται" στα εξ ων συνετέθη, σε μία από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες που έχουμε δει ποτέ.

Για την δημιουργία της θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι χρησιμοποιήθηκαν απλά κάποια κόλπα στους υπολογιστές. Όμως η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα κανονικό αυτοκίνητο, το οποίο διαλύθηκε από τους μηχανικούς της Audi μέχρι την τελευταία του βίδα μέσα στο στούντιο. Μάλιστα επειδή το συγκεκριμένο R8 δεν ήταν καινούργιο αλλά κινούνταν σε δημόσιους δρόμους στην περιοχή της ερήμου Νεβάδα, χρειάστηκε να καθαρίσουν προσεκτικά και το τελευταίο εξάρτημα.

Το project ανατέθηκε σε έναν γνωστό φωτογράφο και εικαστικό καλλιτέχνη ονόματι Fabian Oefner ο οποίος φωτογράφισε ένα-ένα όλα αυτά τα κομμάτια στο στούντιο και μετά τα συνέθεσε σε μία εικόνα που δίνει την αίσθηση μιας "έκρηξης" γεμάτη ένταση και δυναμισμό.

Στο video που ετοίμασε η Audi βλέπουμε όλη αυτή την επίπονη διαδικασία, που πέρα από το εικαστικό της αντίκρυσμα έχει και μηχανολογικό ενδιαφέρον, καθώς μπορεί κανείς να δει τα απόκρυφα ενός R8 και του εξαιρετικού V10 της εταιρίας.

Η όλη προσπάθεια έγινε για να γιορτάσει η Audi των ΗΠΑ τα 10 χρόνια της ύπαρξης του R8 και η φωτογραφία πωλείται από το site της εταιρίας σε μέγεθος μεγάλου πόστερ προς 24.95 δολάρια. Όπως και να έχει πάντως πρόκειται για μία άκρως εντυπωσιακή ιδέα και ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για τους λάτρεις του αυτοκινήτου και της μηχανολογίας.