Δείτε την Aston Martin DBX707 να τα «σπάει» στην Autobahn (video)


Η Aston Martin DBX707 είναι το ταχύτερο και ισχυρότερο SUV που κυκλοφορεί στην αγορά. Ήρθε η ώρα να το αποδείξει στην Autobahn.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AutoTopNL - YouTube
  • 3/9/2023

Η Aston Martin DBX707 είναι αποδεδειγμένα το ταχύτερο κι ισχυρότερο SUV που μπορεί κανείς να προσθέσει στη συλλογή του. Με ισχύ 707 PS -καταλαβαίνετε από που προέρχεται η ονομασία της- και ροπή 900 Nm, το μοντέλο έχει τελική ταχύτητα 310 km/h και τα 0-100 km/h είναι εφικτά σε μόλις 3,1 sec, σύμφωνα με τους Βρετανούς.

Όλη αυτή η ισχύς κι οι εξωφρενικές επιδόσεις προέρχονται από έναν twin-turbo κινητήρα V8 χωρητικότητας 4,0 L της AMG, με την κίνηση να διοχετεύεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 9 σχέσεων.

Είναι λοιπόν ο κατάλληλος υποψήφιος για την κατάκτηση της Autobahn, του μέρους του γερμανικού αυτοκινητοδρόμου που δεν έχει όριο ταχύτητας. Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο, το ολλανδικό μέσο AutoTopNL ταξίδεψε με την DBX707 στον διάσημο αυτοκινητόδρομο.

Ο οδηγός υποβάλλει το πανίσχυρο SUV σε μερικές δοκιμές, πολλές εκ των οποίων περιλαμβάνουν το να ξεπεράσει τα 300 km/h υπό ασθενή βροχόπτωση. Φυσικά, το όχημα ανταποκρίνεται με εξαιρετικό τρόπο, αφού δεν χάνει ούτε για λίγο τη στιβαρότητα και τη σιγουριά που χαρίζει στον χρήστη, παραμένοντας ιδιαίτερα σταθερό ακόμα και σε αυτές τις εξωφρενικές ταχύτητες.

Αν λοιπόν το όνειρό σας είναι να «δαμάσετε» την Autobahn με ένα SUV, ταξιδεύοντας με ταχύτητες που αγγίζουν τα 310 km/h, η Aston Martin DBX707 είναι μάλλον η μοναδική σας επιλογή.

Δείτε το «ακραίο» SUV να ξεδιπλώνει τις αρετές του: