Δείτε τον Fernando Alonso να... ξεζουμίζει την Aston Martin DBX 707 (video)


Η Aston Martin DBX 707 είναι ένα από τα πιο ακραία SUV κι ο Fernando Alonso τη βάζει στην πίστα κάνοντας τον «τέλειο γύρο».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Aston Martin - YouTube
  • 28/2/2023

Η Aston Martin δημιούργησε ένα όχημα απείρου κάλλους, όταν σχεδίαζε την DBX 707. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο SUV με άκρως πισταδόρικο χαρακτήρα, το οποίο αποτελεί και μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στη συλλογή του Fernando Alonso.

Ο Ισπανός πρωταθλητής «μετακόμισε» και επίσημα πλέον στη βρετανική ομάδα, με τη σεζόν του 2023 της Formula 1 να βρίσκεται λίγες μέρες πριν την έναρξή της. Στο πλαίσιο της προώθησης του μοντέλου, ο Alonso φέρνει την DBX 707 του στην πίστα και δείχνει στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες του SUV πώς θα έπρεπε να χρησιμοποιείται. Φυσικά, δεν είναι όλοι πρωταθλητές της Formula 1...

Η Aston Martin αποκάλυψε την έκδοση '707' της DBX το περασμένο έτος, ως την ακόμα πιο ισχυρή εκδοχή του ήδη επιτυχημένου και εντυπωσιακού SUV. Φέρει έναν τροποποιημένο turbo κινητήρα V8, χωρητικότητας 4,0 L, ο οποίος αποδίδει 707 PS και 900 Nm ροπής, ξεπερνώντας την συμβατική έκδοση κατά 157 PS και 200 Nm.

Φυσικά, ο κινητήρας δεν είναι το μοναδικό μέρος του συγκεκριμένου μοντέλου που έχει δεχτεί αλλαγές, αφού εξ ολοκλήρου, η κατασκευή του σασί έχει λάβει προσθήκες όπως μία νέα τριπλή ανάρτηση με ανασχεδιασμένα ελατήρια και αποσβεστήρες.

Οι παραπάνω αλλαγές επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 km/h σε 3,2 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 310 km/h, σύμφωνα με την εταιρεία.

Δείτε τον «τέλειο γύρο» του Alonso με την DBX 707: