Δείτε την εξέλιξη του νέου Subaru BRZ (Video)


Σε ένα πολύ χορταστικό βίντεο διάρκειας 7 λεπτών, η Subaru μας δείχνει το πώς γεννήθηκε το νέο BRZ και τις κυριότερες στιγμές από την εξέλιξή του.

  • 15/10/2021

Η εξέλιξη της δεύτερης γενιάς του Subaru BRZ ήταν για την ιαπωνική εταιρεία μία από τις μεγαλύτερες και πιο δύσκολες προκλήσεις. Ο στόχος ήταν να γίνει πιο ισχυρό, με πιο στιβαρό αμάξωμα και όλα αυτά χωρίς να αυξηθεί το συνολικό βάρος ή να θυσιαστεί η οδηγική απόλαυση.

Η Subaruδημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube, στο οποίο μας δείχνει πως μια μικρή ομάδα των μηχανικών της, που εργάστηκαν πάνω στο νέο BRZ, δημιούργησαν ένα σπορ αυτοκίνητο που όπως λένε θα γίνει κλασικό.

«Ένα σπορ αυτοκίνητο που είναι οικονομικά προσιτό και κατασκευασμένο για να οδηγείται, αντί να μένει παρκαρισμένο σε πλούσια γκαράζ με πανάκριβα σπορ αυτοκίνητα. Ένα αυτοκίνητο που συνεχίζει να προσφέρει συγκινήσεις, χάρη στο χαμηλό βάρος του και την ισορροπία και όχι από την ωμή δύναμη.», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Subaru.   

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι το νέο, δεύτερης γενιάς, BRZ είναι το ελαφρύτερο σπορ αυτοκίνητο με διάταξη 2 2 καθισμάτων στην παγκόσμια αγορά, αφού έχει συνολικό βάρος 1.315 κιλά, χάρη στην εκτενή χρήση αλουμινίου στην οροφή, τα μπροστινά τόξα και το καπό.

Το ιαπωνικό σπορ μοντέλο κινείται από έναν εντελώς νέο ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο boxer κινητήρα 2,4 λίτρων με απόδοση 230 ίππων και 250 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο.