Δείτε την Pininfarina Battista να «πετάει» σε ανάβαση στις ΗΠΑ (video)


Το αμιγώς ηλεκτρικό hypercar της Pininfarina ήταν το «αξιοθέατο» της ανάβασης της Virginia City στη Νεβάδα των ΗΠΑ.

  • ΦΩΤΟ: OnTheLam123 - YouTube
  • 1/10/2023

Το Pininfarina Battista είναι ένα εξωτικό hypercar με ηλεκτρική «καρδιά», ξεχωρίζοντας τόσο για τις επιδόσεις, όσο και για την αισθητική και τις γραμμές του.

Είναι -ασφαλώς- το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο «παραγωγής» της Pininfarina. Το μονοκόκ πλαίσιό του είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και οι μπαταρίες του φιλοξενούνται εντός αυτού. Έχουν χωρητικότητα 120 kWh και δίνουν αυτονομία κίνησης έως 450 km, πριν την αναγκαστική φόρτισή τους. Ωστόσο, οι επιδόσεις του είναι αυτές που κόβουν την ανάσα, ενίοτε κυριολεκτικά.

Η Batistta διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό που αποδίδουν συνολικά 1.900 PS και 2,300 Nm μέγιστης ροπής!

Αυτή η ισχύς φαίνεται σε όλο της το μεγαλείο στο βίντεο του καναλιού OnTheLam123 στο YouTube, που δείχνει το ηλεκτρικό «θηρίο» να ξεδιπλώνει ό,τι έχει να δώσει στη διαδρομή.

Και δεν είναι μονάδα η ωμή δύναμη, αφού η Battista μοιάζει να μπορεί να ανταπεξέλθει εξαιρετικά και στις στροφές, καθιστώντας το θέαμα μοναδικό, ακόμα και χωρίς τη... μουσική υπόκρουση ενός θηριώδους κινητήρα.

Δείτε περισσότερα στο σχετικό βίντεο: