Δείτε την Porsche 718 Cayman GT4 RS στο Nurburgring (Video)


Η νέα Porsche 718 Cayman GT4 RS είναι και επίσημα προ των πυλών, αφού η Porsche ανακοίνωσε την κατασκευή της και με δύο βίντεο που δημοσίευεσε θέλει να μας δείξει με τον πλέον πειστικό τρόπο τι μπορεί να κάνει στην «Πράσινη Κόλαση» του Nurburgring-Nordschleife.

  • 22/10/2021

Οι φήμες των τελευταίων μηνών που ήθελαν την Porsche να εξελίσσει την κορυφαία εκδοχή της 718 Cayman GT4  με το πρόθεμα RS επιβεβαιώνονται σήμερα με τον πλέον επίσημο τρόπο, καθώς η Porsche  ανακοίνωσε πως η Cayman 718  θα αποκτήσει και μεγαλύτερη αδερφή.

Η 718 Cayman GT4 RS είναι πανέτοιμη για την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Νοέμβριο. Κατά τη διάρκεια των τελικών δοκιμών της, η πρώτη Cayman 718 που θα φέρει τα αρχικά RS εντυπωσίασε με τις δυνατότητες της τόσο σε σφιχτούς ορεινούς δρόμους, όσο και στην πίστα.  

Στο τελικό στάδιο των δοκιμών της, ο Jorg Bergmeister, επίσημος δοκιμαστής και πρεσβευτής της Porsche, είχε αναλάβει την Cayman στην «Πράσινη Κόλαση» του Nurburgring-Nordschleife διαπιστώνοντας και ο ίδιος την ταχύτητα της πιο καθαρόαιμης 718 που κατασκευάστηκε ποτέ. Ο Jorg Bergmeister έκανε χρόνο γύρου 7:09.300 στην μήκους 20,832 χιλιομέτρων πίστα του Nurburgring.

Η Porscheέκανε γνωστό ότι η 718 Cayman GT4 RS κατάφερε να ολοκληρώσει έναν πλήρη γύρο στην μικρότερη διαδρομή των 20,6 χιλιομέτρων της γερμανικής πίστας σε χρόνο 7 λεπτών και 4,511 δευτερολέπτων, επίδοση ταχύτερη κατά 23,6 δευτερόλεπτα από εκείνη της 718 Cayman GT4.

Για λόγους ασφαλείας, η ελαφρώς καμουφλαρισμένη 718 Cayman GT4 RS ήταν εφοδιασμένη με κάθισμα οδηγού αγωνιστικού τύπου. Τα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R, που φορούσε το αυτοκίνητο των δοκιμών θα διατίθενται κανονικά στον προαιρετικό εξοπλισμό του γερμανικού σπορ μοντέλου.

 «Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης, δώσαμε στην 718 Cayman GT4 RS όλα όσα χαρακτηρίζουν ένα γνήσιο RS μοντέλο μας: ελαφριά κατασκευή, περισσότερη κάθετη δύναμη, περισσότερη ισχύ και φυσικά ακόμη υψηλότερο επίπεδο απόκρισης στις εντολές του οδηγού. Ο χρόνος στο Nurburgring είναι εντυπωσιακός και αποτελεί απόδειξη του πόσο εμφανείς είναι αυτές οι βελτιώσεις στη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος για της κορυφαίες σπορ δημιουργίες της Porsche, Andreas Preuninger.