Η Porsche 718 Cayman GT4 RS έρχεται με 500 άλογα


Ελαφρύτερη, πιο σκληρή και ακόμα πιο ισχυρή από την «κανονική» Cayman GT4, η RS θα είναι απόλυτα έτοιμη για τις πίστες.

  • PHOTOS: CAR AND DRIVER USA / ILLUSTRATION BY CHRISTIAN SCHULTE
  • 21/7/2021

Η Porsche ετοιμάζει μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση της 718 Cayman GT4, που φυσικά θα ονομάζεται GT4 RS. Με βάση όσα γνωρίζουμε έως τώρα, θα είναι ελαφρύτερη, πιο σκληρή και εννοείται ακόμα πιο ισχυρή από την γνωστή GT4.

Η επερχόμενη Porsche Cayman GT4 RS είναι μια ελαφρύτερη, πιο ισχυρή και ακόμη πιο ικανή για την πίστα έκδοση και αναμένεται να φτάσει στις αγορές στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Η σύγχρονη GT4 επανέφερε τον επίπεδο 6κύλινδρο κινητήρα της Porsche στην Cayman, αφού ο τελευταίος επανασχεδιασμός τον αντικατέστησε με έναν επίπεδο 4κύλινδρο turbo. Οι 6 κύλινδροι, όπως και στην περίπτωση της 911 GT2 RS, λέγεται ότι θα κάνουν την απόδοση να πλησιάζει τα 500 άλογα.

Όσον αφορά το πλαίσιο, η RS θα χρησιμοποιήσει μια χαμηλότερη έκδοση των βασικών στοιχείων της GT4. Αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνει ήδη ολόκληρο τον μπροστινό άξονα και πολλά εξαρτήματα του πίσω άξονα που έχουν μεταφερθεί από την 911 GT3, οπότε δεν περιμένουμε να δούμε πολλές αλλαγές, απλώς μία παραπάνω σκληρότητα στα ελατήρια των αναρτήσεων.

Εάν η Porsche είναι πολύ συντηρητική με τον κινητήρα και την ανάρτηση, το RS θα ήταν αρκετά κοντά στην GT4 για να δικαιολογήσει την διαφορά στην τιμή. Αλλά αυτό μένει να φανεί, καθώς η Porsche μας έχει δείξει ότι έχει μεγάλη εμπειρία στο να διαφοροποιεί εύστοχα και με μαεστρία τις ειδικές εκδόσεις των μοντέλων της.