Δείτε την Porsche 911 Dakar να «χορεύει» στο χιόνι (video)


Η Porsce 911 Dakar είναι ένα όχημα παντός καιρού και... παντός τερέν, αφού μπορεί να κατακτήσει, όχι μόνο βουνά και τους αμμόλοφους, αλλά και το χιόνι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Planet Car News - YouTube
  • 31/1/2023

Η Porsche 911 Dakar είναι ένα μοντέλο φτιαγμένο για τα δύσκολα, ή τουλάχιστον αυτά που είναι δύσκολα για άλλα μοντέλα. Λάσπη, σκληροτράχηλες πλαγιές, αμμόλοφοι, και χιόνι, η 911 Dakar είναι στο «σπίτι» της σε κάθε τερέν.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα που την καθιστούν κατάλληλη για μία εξόρμηση off-road είναι το υπερυψωμένο πάτωμα, τα ελαστικά παντός καιρού και οι μεγάλοι λασπωτήρες, και πράγματι, αυτά είναι που αναλαμβάνουν δράση στο χιονισμένο video του καναλιού Planet Car News.

Το όχημα είναι εξοπλισμένο με ελαστικά της Pirelli που έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, τα Scorpion All Terrain Plus, τα οποία φυσικά χρησιμοποιούνται και στο εν λόγω video, το οποίο επιδεικνύει με επιτυχία τη «μαγεία» της 911στη χιονισμένη πίστα.

Η 911 Dakar είναι βασισμένη στην τετρακίνητη 992, και η ικανότητά της σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης δεν εκπλήσσει, αφού ακόμα και οι πισωκίνητεςPorsche 911 είναι αρκετά καλές στη διαχείριση μιας παρόμοιας συνθήκης. Το όχημα υπακούει πλήρως στα «αιτήματα» του οδηγού, και ντριφτάρει στο χιόνι με άνεση, γλιστρώντας στο πλάι στις κορυφές των στροφών της πίστας.

Ο flat-six κινητήρας χωρητικότητας 3,0 L, που προέρχεται από την Carrera 4 GTS και αποδίδει 480 PS και 570 Nm ροπής, έχει κι αυτός την τιμητική του, με τον εκκωφαντικό του ήχο να αντηχεί, την ώρα που η Porsche 911 Dakar κάνει τα... κόλπα της.

Φυσικά, η τιμή της ατρόμητης 911 Dakar αναμένεται να αποτρέψει αρκετούς απ' το να απολαύσουν το χιόνι με τον συγκεκριμένο τρόπο, αφού κοστίζει όσο δύο συμβατικές 911 Carrera, με την τιμή της στην Ελλάδα να ξεκινά από τα 326.800 ευρώ. Οι 2.500 πελάτες που θα την προσθέσουν στη συλλογή τους, θα πρέπει σίγουρα να είναι έτοιμοι για ανάλογες εξορμήσεις.

Δείτε την 911 Dakar να ντριφτάρει στο χιόνι: