Το ένα και μοναδικό Polestar 2 Arctic Circle κατακτά τα χιόνια (video)


Η Long Range έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου αναβαθμίστηκε, φόρεσε ελαστικά με καρφιά και ξεχύθηκε στο λευκό τοπίο της Σουηδίας. Δείτε την one-off πρόταση των Σουηδών. 

  • 3/2/2022

Η Polestar αποφάσισε να «πειραματιστεί» με ένα από τα μοντέλα της, το ηλεκτρικό Polestar 2 Long Range Dual Motor, παρουσιάζοντας ένα -και μοναδικό- μοντέλο που ονόμασε Arctic Circle και το οποίο δέχθηκε μια σειρά αναβαθμίσεων για να μπορεί να κινείται άνετα και γρήγορα στα χιονισμένα τοπία της Σουηδίας.

H ανάπτυξη του project έγινε από τον μηχανικό της εταιρείας Joakim Rydholm, ο οποίος στον ελεύθερο χρόνο του τρέχει σε αγώνες. Έτσι προσπάθησε αυτή την εμπειρία που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια να την περάσει και στα βασικά χαρακτηριστικά του νέου οχήματος.

Οι αλλαγές ξεκίνησαν από την απαραίτητη αύξηση της απόστασης απ’ το έδαφος κατά 3 cm ενώ το σύστημα αναρτήσεων έγινε κατά 30% πιο μαλακό. Την ίδια στιγμή τα αμορτισέρ της Ohlins μπορούν να σεταριστούν σε τρεις διαφορετικές θέσεις, ενώ η Polestar παρουσίασε για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο σύστημα ελέγχου που ενεργοποιείται μέσω των paddles στο τιμόνι. To Artic Cirlce έχει ζάντες 19 ιντσών της OZ Racing ενώ κάθε ελαστικό φέρει περίπου 490 μεταλλικά καρφιά για να μπορεί να κινείται σαν… άνεμος πάνω στο χιόνι.

Παρεμβάσεις υπήρξαν και στον κινητήρα αφού τα 408 PS και τα 660 Nm ροπής του εργοστασιακού μοντέλου κρίθηκαν… λίγα. Η ιπποδύναμη αυξήθηκε κατά 61 PS ενώ η ροπή έφτασε στα 680 Nm. Eξωτερικά επιλέχθηκε ως χρωματισμός το ματ γκρι διακοσμημένο με λευκά αυτοκόλλητα και τέσσερις LED προβολείς προστέθηκαν μπροστά. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα Recaro bucket καθίσματα ενώ την ίδια στιγμή στον χώρο αποσκευών βρίσκεται ένα φτυάρι που θα βοηθήσει τον οδηγό να τα βγάλει πέρα όταν βρεθεί σε μέρος με πολύ χιόνι.

Τέλος, παρόλο που η Polestar αποκλείει προς το παρόν να βγάλει στην παραγωγή τη συγκεκριμένη έκδοση, δεν θα είναι απίθανο να δούμε κάποια από τα παραπάνω χαρακτηριστικά να μεταφέρονται σε κάποιο μελλοντικό facelift.