Δείτε το αποστομωτικό «0-100» του Toyota GR Yaris (Video)


H στιγμή της αλήθειας έφτασε για το πανίσχυρο Toyota GR Yaris των 261 ίππων το οποίο κλείνει στόματα επιταχύνοντας αστραπιαία από στάση στα 100 χλμ./ώρα.

  • 10/11/2020

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στο άκουσμα της είδησης ότι η Toyota πρόκειται να περάσει στην παραγωγή ένα υψηλών επιδόσεων Yaris χαμογέλασαν με νόημα αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ιαπωνικό supermini δεν διαθέτει το απαραίτητο… τσαγανό για να ανταποκριθεί σε έναν τέτοιον ρόλο.

Βέβαια, όταν οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου ανακοινώθηκαν πολλοί αναθεώρησαν, αντιλαμβανόμενοι την πρόθεση της ιαπωνικής φίρμας να τινάξει την μπάνκα στον αέρα, δημιουργώντας το κορυφαία supermini των ημερών μας.

Τα «εργοστασιακά» νούμερα των επιδόσεών αποτέλεσαν το πρώτο δείγμα γραφής των ικανοτήτων του Toyota GR Yaris, ωστόσο, σήμερα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ιδίοις όμασσι το τρικύλινδρο μοτέρ των 261 ίππων να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε κάτι παραπάνω από 5,3 δευτερόλεπτα.

Με τους 261 ίππους και τα 360 Nm ροπής να καταλήγουν και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων και του συστήματος μόνιμης τετρακίνησης, το GR Yaris είναι πραγματικά καταιγιστικό και αναμφίβολα ικανό να αναβιώσει τον θρύλο των υψηλών επιδόσεων προτάσεων της Toyota.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην κατατοπιστική παρουσίαση του Mat Watson, ο οποίος είχε την τύχη να πάρει στα χέρια του το κορυφαίο supermini στην ιστορία της ιαπωνικής φίρμας.