Δείτε το Batmobile του Batman να ξεφεύγει από τον Joker! (video)


Ένας άντρας από το Ohio των ΗΠΑ δημιούργησε μία ρέπλικα του αυθεντικού Batmobile, το οποιο έχει στη διάθεσή του τα... «όπλα» που χρειάζεται για να ξεφύγει από τον Joker.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Batcarguy - YouTube
  • 28/1/2023

Το αυθεντικό Batmobile του 1966 ήταν για πολλούς ένα έργο τέχνης. Οδηγήθηκε στη σειρά 'Batman' (1966-1968) από τον Adam West, ενώ ο θρύλος George Barris βρισκόταν πισω από τον σχεδιασμό του οχήματος. Ο Barris κλήθηκε να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που θα προκαλούσε τον φόβο και τον τρόμο στους εχθρούς του Batman, και θα έφερνε ελπίδα στους κατοίκους της Gotham City.

Το κομψό, κατάμαυρο Batmobile ήταν μοναδικό του είδους του, κι έτσι σύντομα έγινε θρύλος, τόσο του κινηματογράφου αλλά και της αυτοκίνησης. Έχει εμπνεύσει πολλούς petrolheads να δημιουργήσουν τη δική τους ρέπλικα, αλλά και μία ολόκληρη γενιά παιδιών που μεγάλωσε με την επιτυχημένη σειρά.

Ένας άντρας από το Ohio των ΗΠΑ, γνωστός στο YouTube και ως Batcarguy, κατασκεύασε μία τέτοια ρέπλικα, η οποία είναι μάλλον η πιο επιτυχημένη που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου μέχρι στιγμής. Ο δημιουργός αποκάλυψε σε σχετικό video ότι δέχεται συνεχώς ερωτήσεις για τη λειτουργικότητα των μοχλών και κουμπιών που φέρει το Batmobile του, κάθε φορά που το παρουσιάζει σε κάποια έκθεση ή εκδήλωση.

Ως απάντηση, ο Batcarguy δημοσίευσε ένα video στο κανάλι του στο YouTube, στο οποίο επιδεικνύει όλες τις διαφορετικές λειτουργίες και γκάτζετ που διαθέτει η ρέπλικα του θρυλικού οχήματος. Στο εν λόγω video μάλιστα, την εμφάνισή του κάνει και ο Joker, αιώνιος εχθρός του Batman, σε μία καταδίωξη που θυμίζει πραγματική σκηνή από κάποια ταινία του franchise της σειράς Batman.

Ο Αμερικανός δεν έχει κάνει γνωστό κανένα στοιχείο αναφορικά με τη φύση του οχήματος «δωρητή» που χρησιμοποίησε για τη δημιουργία του Batmobile, όμως το αυθεντικό Batmobile της σειράς του '60 βασίζεται πάνω στο concept car 1955 Lincoln Futura.

Το Batmobile του Batcarguy φέρει μία πληθώρα από όπλα, γκάτζετ και διαφορετικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου ενός φλογοβόλου, ενός 'Batcomputer' που βοηθά στον εντοπισμό των κακοποιών και την αποκρυπτογράφηση μηνυμάτων, αλλά και μιας 'Batray', που έχει τη δυνατότητα να παράγει ένα προπέτασμα καπνού, ή το έμβλημα του Batman, στο σχήμα της νυχτερίδας, προκειμένου να αιφνιδιάσει ή να μπερδέψει τους εχθρούς.

Δείτε το Batmobile εν δράσει: