Δείτε το Toyota GR86 να πηγαίνει τέρμα γκάζι στο Autobahn (video)


Το Toyota GR86 δείχνει το... γκάζι της στο Autobahn, σε ένα νέο βίντεο που αναρτήθηκε από γνωστό ολλανδικό μέσο.

  • ΦΩΤΟ: AutoTopNL - YouTube
  • 19/3/2023

Μπορεί να μην είναι το πιο ισχυρό σπορ αυτοκίνητο εκεί έξω, ούτε καν το πιο δυνατό ανάμεσα στους ανταγωνιστές του, όμως το Toyota GR86 προσφέρει οδηγική χαρά και ευχαρίστηση σε όποιον βρεθεί πίσω από το τιμόνι της.

Στην «καρδιά» του βρίσκεται ένας boxer κινητήρας 2,4 λίτρων, που πλέον δε διαθέτει turbo, κι αποδίδει 231 PS και 250 Nm ροπής. Αυτή η ισχύς αποτελεί αύξηση σε σχέση με το μοντέλο πρώτης γενιάς, που έφτανε τα 208 PS.

Το εν λόγω μοτέρ συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, σε μηχανική και αυτόματη έκδοση, με το δεύτερο να αναφέρεται ως πιο γρήγορο και πιο κοντά. 

Στο βίντεο του AutoTopNL στο YouTube, το μοντέλο έχει μηχανικό κιβώτιο, και επιταχύνει στο Autobahn με τον... παραδοσιακό τρόπο.

Όπως φαίνεται, το αυτοκίνητο όχι μόνο φτάνει, αλλά ξεπερνάει και τα 226 km/h, που είναι η τελική ταχύτητά του σύμφωνα με τον κατασκευαστή, αφού στο κοντέρ γράφει 229 km/h.

Σε επίπεδο επιτάχυνσης, η GR86 κάνει τα 0-100 km/h εντός 6,1 δευτερολέπτων, που μπορεί να μη ζαλίζει ως επίδοση, αλλά είναι αξιόμαχη για το δέμας του.

Δείτε το σχετικό βίντεο: