Ιαπωνικός εμφύλιος: Toyota GR86 εναντίον Honda S2000 (video)


Ο «νέος» είναι ωραίος, αλλά ο «παλιός» είναι αλλιώς. Δείτε ποιος ήταν ο μεγάλος νικητής στην ιαπωνική μονομαχία.

  • 8/3/2023

Αυτός ο drag αγώνας είναι πολύ κοντινός. Και αυτό είναι εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς ότι η παραγωγή του Honda S2000 σταμάτησε περισσότερο από μια δεκαετία πριν παρουσιαστεί το Toyota GR86 δεύτερης γενιάς.

Από την άλλη πλευρά, κανένα από αυτά τα αυτοκίνητα δεν σχεδιάστηκε για να ξεπερνά τα όρια του. Αντίθετα, σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν στον οδηγό μία απολαυστική εμπειρία οδήγησης, και αυτός ο αγώνας δεν αποτελεί εξαίρεση.

Τόσο η Honda όσο και η Toyota (και η Subaru) βασίστηκαν στην ίδια σχεδόν φόρμουλα. Μικρό αυτοκίνητο, μικρός κινητήρας και κίνηση στους πίσω τροχούς.

Για τη Honda, αυτό σήμαινε ένας in-line 4 κινητήρας 2,0 λίτρων με απόδοση 241 PS και 207 Nm ροπής. Το εν λόγω αυτοκίνητο, ωστόσο, είναι αρκετά παλαιότερο, πράγμα που σημαίνει ότι έχει διανύσει περίπου 74.000 km από τότε που έφυγε από το εργοστάσιο και αναμφίβολα η απόδοση του έχει μειωθεί λίγο.

Το Toyota GR86, εν τω μεταξύ, λόγω του ότι είναι καινούριο η απόδοση του παραμένει στα 236 PS και 250 Nm ροπής και «εκπορεύονται» από έναν τετρακύλινδρο boxer των 2,4 λίτρων.

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτόν τον αγώνα και τα δύο αυτοκίνητα βρίσκονται πολύ κοντά μέχρι τον τερματισμό και αυτό οφείλεται στα παρόμοια χαρακτηριστικά τους τόσο στην απόδοση όσο και στο βάρος τους. Για να μάθετε τελικά ποιος θα νικήσει δείτε το παρακάτω βίντεο.