Διακοπή παραγωγής τού Ford Fiesta πιθανόν ως τις 25 Απριλίου


Σύμφωνα με δημοσίευμα στον γερμανικό Τύπο, τα στελέχη της Ford εξετάζουν το ενδεχόμενο να περιοριστεί και να σταματήσει προσωρινά η διαδικασία παραγωγής του Fiesta στην Κολωνία, εξαιτίας της έλλειψης απαραίτητων εξαρτημάτων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/4/2022

Βάσει όσων αναφέρονται στο δημοσίευμα, η παραγωγική διαδικασία στο γερμανικό εργοστάσιο της Ford έχει περιοριστεί ήδη, αφενός εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών όσο και από τη διακοπή της τροφοδοσίας με τα απαιτούμενα εξαρτήματα από τους προμηθευτές της.

Τα στελέχη της «Μπλε Οβάλ» στην Κολωνία, δηλαδή εκεί όπου κατασκευάζεται το supermini μοντέλο της, έχουν αποφασίσει και εφαρμόζουν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα μειωμένο αριθμό βαρδιών στο εργοστάσιο, για να συνεχίζεται η παραγωγή του με όσον όγκο εξαρτημάτων μπορούν να παραλαμβάνουν. 

Ωστόσο, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι εξετάζεται η σκέψη να σταματήσει εντελώς η διαδικασία για δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια του εφετινού Πάσχα των Καθολικών (το οποίο είναι στις 17 Απριλίου) και να ως και επανεκκινήσει τη Δευτέρα 25 Απριλίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ford δεν αναφέρει τον λόγο για τον οποίο πιθανόν να το πράξει αυτό, εάν τελικά οριστικοποιηθεί και ισχύσει το ενδεχόμενο, όμως πιθανολογείται η έλλειψη καλωδιώσεων από την προμηθευτή της στην Ουκρανία. Πάντως, εάν συμβεί, δεν θα είναι η πρώτη φορά, καθώς η Ford έχει πράξει το ίδιο για μικρό χρονικό διάστημα και εξαιτίας της έλλειψης τσιπ. 

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει συνολικά 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ στο συγκεκριμένο εργοστάσιο εντός των επόμενων δύο ετών. Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του θα γίνει για κατασκευάζει εκεί τα καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της τα οποία θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα «MEB» του Ομίλου VAG. Η σχετική συμφωνία υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες, στις 14 Μαρτίου.