Διαθέσιμο το Tesla Model Y στην Ελλάδα - Πόσο κοστίζει


Την δυνατότητα να σχεδιάσουν και να παραγγείλουν online το Model Y έχουν πλέον οι πελάτες της Tesla στην Ελλάδα μέσω του Onlline Design Studio. Ποιές είναι οι τιμές του στη χώρα μας. 

  • 10/7/2021

Η Tesla «άνοιξε» σήμερα το online Design Studio για το Model Y στην Ελλάδα. Η νέα υπηρεσία που προσφέρει η Καλιφορνέζικη εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να σχεδιάσουν και να παραγγείλουν online το Model Y, με πολλές επιλογές εξατομίκευσης.

Οι τιμές ξεκινούν από 60.990 € και αναμένονται οι πρώτες παραδόσεις για νέες παραγγελίες φέτος. Το Design Studio περιλαμβάνει δύο επιλογές εκδόσεων για το Model Y, τις Long Range AWD και Performance.

Η πρώτη ξεκινά τιμολογιακά από τα 60.990 ευρώ και η δεύτερη από 66.990 €.

Οι αρχικές παραδόσεις θα αφορούν το Model Y Long Range AWD. Με 505 χιλιόμετρα αυτονομίας κατά τον κύκλο WLTP, άφθονο χώρο αποθήκευσης και φίλτρο αέρα ιατρικής ποιότητας HEPA, το μοντέλο Y Long Range All-Wheel Drive είναι ο απόλυτος συνδυασμός απόδοσης και χρηστικότητας.

Το Tesla Model Y

Το Model Y είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV μεσαίου μεγέθους σχεδιασμένο για μέγιστη ευελιξία και ασφάλεια, προσφέροντας την πιο προηγμένη τεχνολογία.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η πανοραμική γυάλινη οροφή του Model Y και τα ψηλά καθίσματα που δημιουργούν μια αίσθηση ευρυχωρίας. Το μπροστινό πορτμπαγκάζ σε συνδυασμό με τα πίσω αναδιπλούμενα καθίσματα παρέχουν συνολικά 1,9 κυβικά μέτρα αποθηκευτικού χώρου. Όπως και το Model 3, το Model Y δεν απαιτεί κλειδί, αλλά αντί αυτού συνδέεται στο smartphone σας για απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο και όλα ελέγχονται από μία μόνο οθόνη αφής 15 ιντσών για όλα τα συστήματα και τις λειττουργίες του αυτοκινήτου. Το μοντέλο Y συνδέεται επίσης με την εφαρμογή Tesla Mobile για μοναδικές, εύχρηστες λειτουργίες, όπως απομακρυσμένο ξεκλείδωμα, απομακρυσμένο έλεγχο του κλιματισμού, παρακολούθηση τοποθεσίας, λειτουργία ορίου ταχύτητας και πολλά άλλα.

Το μοντέλο Y είναι επίσης συμβατό με το όλο τρέχον δίκτυο ταχυφορτιστών της Tesla με περισσότερους από 6.000 ταχυφορτιστές σε όλη την Ευρώπη. Όπως όλα τα Tesla, το Model Y βελτιώνεται διαρκώς με την πάροδο του χρόνου με συχνές ενημερώσεις λογισμικού over-the-air.