Διέρρευσαν τεχνικές προδιαγραφές της Alfa Romeo Tonale!


Μετά από σειρά κατασκοπευτικών φωτογραφιών που έχουν αποκαλύψει πλήρως την εμφάνισή της, ήρθε η ώρα να διαρρεύσουν μέσω του ξένου τύπου και πολλές από τις τεχνικές λεπτομέρειες της πολυαναμενόμενης Alfa Romeo Tonale.

  • 13/12/2021

Η Alfa Romeo Tonale έρχεται τελικά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Είναι έτοιμη εδώ και πολύ καιρό, αλλά οι συνεχείς αναβολές, λόγω βελτίωσης της απόδοσης του υβριδικού συστήματος και των παγκόσμιων προβλημάτων με την έλλειψη chip έχουν καθυστερήσει την παραγωγή της.  Έχοντας πάρει μία πρώτη αίσθηση για την εμφάνιση της, τώρα ήρθε η στιγμή να μάθουμε τις πρώτες πληροφορίες για τα τεχνικά της χαρακτηριστικά.

Οι δημοσιογράφοι του πολωνικού περιοδικού Spider's Web Autoblog αποκαλύπτουν αρκετές πληροφορίες για την πολυαναμενόμενη Tonale πριν το μοντέλο φτάσει στην γραμμή παραγωγής. Οι προδιαγραφές προέρχονται από μια εσωτερική παρουσίαση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Σε ό,τι αφορά το μέγεθος, η Alfa Romeo Tonale θα έχει μεταξόνιο 2.636 χιλιοστών, όσο και το συγγενικό Jeep Compass, όσον αφορά την πλατφόρμα. Η Tonale θα έχει μήκος 4.528 χιλιοστά, πλάτος 1.835 χιλιοστά και ύψος 1.604 χιλιοστά.

Συγκριτικά, η μεγαλύτερη Stelvio έχει μήκος 4.687 χιλιοστά, πλάτος 1.903 και ύψος 1.648, ενώ το μεταξόνιο της φτάνει τα 2.818 χιλιοστά.

Οι επιλογές κινητήρων της νέας Tonale είναι φυσικά το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της διαρροής. Θα υπάρχει ένας ντίζελ 1,6 λίτρων στη βάση που αποδίδει 130 ίππους, ενώ όλες οι εκδόσεις βενζίνης θα είναι υπερτροφοδοτούμενες, με το 4κύλινδρο σύνολο να αποδίδει 130 ή 160 ίππους και με την βοήθεια ήπιας υβριδικής τεχνολογίας MHEV.

Το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης προορίζεται για το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας, το οποίο θα έχει απόδοση 240 ίππων και μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς, χάρη στον ηλεκτροκινητήρα που είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Οι αριθμοί απόδοσης του υβριδικού μοντέλου είναι πανομοιότυποι με το Jeep Compass 4xe, αν και πρέπει να σημειώσουμε ότι οι εκδόσεις PHEV της Tonale δεν θα είναι απαραίτητα ίδιες σε απόδοση.

Επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την αυτονομία της plug-in hybrid έκδοσης ή την ύπαρξη μίας πιο ισχυρής παραλλαγής δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα και πρέπει να περιμένουμε μέχρι το επίσημο λανσάρισμα της νέας Alfa Romeo Tonale.