Διέρρευσε το επόμενο MINI του 2023!


Η νέα γενιά του MINI που θα έρθει στο φως το 2023 διέρρευσε στο διαδίκτυο μέσω κατασκοπευτικών φωτογραφιών ενός πρωτότυπου που δοκιμάζεται στην Κίνα. Με ριζικές αλλαγές στο desing, αναμένεται να έρθει με συμβατικές και ηλεκτρικές εκδόσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/12/2021

Το επόμενο MINI  φαίνεται να επενδύει στον ριζοσπαστικό και αμφιλεγόμενο σχεδιασμό, ειδικά στο πίσω μέρος όταν θα το δούμε να κάνει το ντεμπούτο του το 2023. Η μεγαλύτερη σχεδιαστική αλλαγή, όπως βλέπουμε από τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, θα είναι τα νέα τριγωνικά πίσω φώτα που συνδέονται μεταξύ τους με ένα μαύρο διακοσμητικό κομμάτι.

Οι εν λόγω κατασκοπευτικές εικόνες έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο Twitter από τον δημοσιογράφο Greg Kable και φαίνεται να προέρχονται από την Κίνα, όπου δοκιμάζεται το νέας γενιάς MINI  hatchback σε πρωτότυπη μορφή.

Το πρωτότυπο δεν έχει καθόλου καμουφλάζ και μας αποκαλύπτει το μπροστινό μέρος που είναι παρόμοιο με το τρέχον μοντέλο, αλλά πίσω υπάρχει η μεγάλη αλλαγή. Τα πίσω φώτα διαθέτουν πλέον μια αιχμηρή, τριγωνική σχεδίαση και λείπει το μοτίβο Union Jack. Ένα γυαλιστερό μαύρο διακοσμητικό εκτείνεται σε όλο το πλάτος της πόρτας του χώρου αποσκευών και ενώνει τα πίσω φώτα, ενώ ο προφυλακτήρας διαθέτει απλή, καθαρή σχεδίαση.

Οι εκδόσεις βενζίνης που θα κατασκευάζονται στην Οξφόρδη θα έχουν την ίδια σχεδίαση και διαστάσεις, αλλά θα βασίζονται στην αναβαθμισμένη έκδοση της πλατφόρμας UKL της BMW, που ονομάζεται FAAR.

Στο εσωτερικό, διακρίνεται μια μεγάλη κυκλική οθόνη στην κεντρική κονσόλα και ένα head-up display πίσω από το τιμόνι.

Το επόμενο MINI hatchback αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023 και θα διατίθεται τόσο με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, όσο και με βενζινοκινητήρες.