Διέρρευσε το πιο καυτό VW Golf GTI


Η επετειακή έκδοση του VW Golf GTI διέρρευσε στο Διαδίκτυο διεκδικώντας τον τίτλο της κορυφαίας στην ιστορία του γερμανικού hot hatch.

  • 24/2/2021

Golf GTI έχουν υπάρξει πολλά, ελάχιστα από αυτά ωστόσο έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να συνδυάσουν τις υψηλές προδιαγραφές ενός αυθεντικού hot hatch με τον ξεχωριστό χαρακτήρα μιας επετειακής και δίχως καμία αμφιβολία συλλεκτικής έκδοσης.

Ένα από αυτά είναι το VW Golf GTI Edition 45, οι πρώτες φωτογραφίες του οποίου κάνουν ήδη τον γύρο του Διαδικτύου, προαναγγέλλοντας την άφιξή του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η έκδοση Edition 45, η οποία δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 45 ετών από τη δημιουργία του VW Golf,  βασίζεται στο νέο GTI Clubsport διαθέτοντας πλήθος εξοπλιστικών στοιχείων που υποδηλώνουν τη διαφορετικότητά του.

Πέρα λοιπόν από τους 300 ίππους και τα 400 Nm ροπής του δίλιτρου TSI κινητήρα, το VW Golf GTI Edition 45 έχει να παρουσιάσει ανασχεδιασμένες ζάντες ελαφρού κράμματος μεγέθους 19 ιντσών και επιθετικότερα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Χαρακτηριστικό της έκδοσης είναι και οι μεγαλύτερες σε διάμετρο απολήξεις της εξάτμισης οι οποίες φιλοξενούνται στον ούτως ή άλλως ανασχεδιασμένο πίσω αεροδυναμικό διαχύτη.

Ανάλογες αναμένεται να είναι και οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις από τις ήδη γνωστές εκδόσεις του νέου Golf GTI.