«Dieselgate»: Πρόστιμο στη Volkswagen από τον Καναδά


Η εισαγγελία του Καναδά πρότεινε την επιβολή πρόστιμο περίπου 180.000.000 ευρώ στη Volkswagen για το σκάνδαλο «Dieselgate».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 23/1/2020

Όπως έγινε γνωστό, οι εισαγγελικές αρχές του Καναδά πρότειναν να πληρώσει η Volkswagen το ποσό των 180.000.000 ευρώ, ως αποζημίωση για τις αγωγές που έχουν κατατεθεί από Καναδούς πελάτες της εταιρείας εναντίον της για το σκάνδαλο «Dieselgate». Την είδηση επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στη χώρα εισήχθησαν περίπου 128.000 αυτοκίνητα της Volkswagen που  διέθεταν σύστημα αναστολής το οποίο παραποιούσε τα δεδομένα εκπομπής ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα κατά την διενέργεια επίσημων ελέγχων. Οι Γερμανοί έχουν παραδεχτεί την ενοχή τους καθώς έχουν κατηγορηθεί ότι παραβίασαν τον νόμο περί προστασίας του περιβάλλοντος που έχει θεσπίσει ο Καναδάς. Μάλιστα, αυτό συνέβη και στους 60 ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες αρχές τις χώρας, καθώς οι πραγματικές μετρήσεις ξεπερνούσαν κατά πολύ τα θεσμοθετημένα όρια αλλά και τις τιμές που ανακοίνωνε η εταιρεία.