Στη Νέα Υόρκη θα παρουσιαστεί το Volkswagen ID.4


Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού τύπου, η Volkswagen θα παρουσιάσει επίσημα το ηλεκτροκίνητο ID.4 στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/1/2020

Το ηλεκτροκίνητο SUV ID.4 της Volkswagen αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του τον προσεχή Απρίλιο, στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Τύπου. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα παρουσιαστεί εκεί, έπειτα από απόφαση των στελεχών της VW, για διάφορους λόγους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με την προσπάθεια αλλαγής της διαμορφωμένης εικόνας της εταιρείας επί αμερικανικού εδάφους, έπειτα από το σκάνδαλο «Dieselgate». Η ηλεκτροκίνηση φαντάζει μια καλή λύση για τη μεταστροφή του αρνητικού κλίματος που είχαν σχηματίσει οι Αμερικανοί για την Volkswagen. Ο δεύτερος λόγος που επιλέχθηκε η έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης (θα διεξαχθεί 10-19 Απριλίου) είναι επειδή στην αντίστοιχη της Γενεύης (αρχές Μαρτίου) το βάρος θα δοθεί στο καινούργιο Golf GTI και Golf GTD.

Όπως έγινε γνωστό, τo ID.4 θα κατασκευάζεται τόσο στη Γερμανία (Zwickau) όσο και στην Κίνα (Anting), ενώ από το 2022 και έπειτα θα κατασκευάζεται και στις ΗΠΑ (Tennessee). Στη βασική εκδοχή του θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα, στο πίσω μέρος, και στις καλύτερα εξοπλισμένες δύο, έναν σε κάθε άξονα. Σύμφωνα με τα στελέχη της Volkswagen, έπειτα από το ID.4 θα ακολουθήσει το ID.5 (όπως είναι γνωστό ως τώρα), δηλαδή η έκδοση του μοντέλου με coupé αμάξωμα.