Δίλιτρη αλλά πανίσχυρη η νέα Mercedes C63 AMG


Η μικρότερη σε κυβισμό Mercedes-AMG C63 βρίσκεται προ των πυλών, καταφεύγοντας στην τεχνολογία για να καλύψει το δυσαναπλήρωτο κενό που δημιουργεί η απουσία των κυβικών ενός V8 κινητήρα.

  • Κείμενο: Γιάννης Αδάναλης, Φωτ.: Χ-ΤΟΜΙ Design
  • 26/2/2021

Η νέα Mercedes-Benz C-Class αποτελεί πλέον γεγονός. Το γερμανικό sedan αποκαλύφθηκε εντυπωσιάζοντας όχι τόσο με την ούτως ή άλλως επιβλητική κορμοστασιά της αλλά με τις προσγειωμένες στη νέα πραγματικότητα προδιαγραφές της.

Ο λόγος για τον τετρακύλινδρο κινητήρα του 1,5 λίτρου, ο οποίος θα αποτελέσει τη βάση στην γκάμα του αυτοκινήτου. Ετούτη τη φορά, βέβαια, δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τη βάση αλλά με την κορυφή καθώς οι πληροφορίες που διαρρέουν σχετικά με την ισχυρότερη έκδοση του αυτοκινήτου είναι πολλές και ως έναν βαθμό επιβεβαιωμένες από επίσημα χείλη.

Αυτό, λοιπόν, που αξίζει να γνωρίζετε είναι από την γκάμα της νέας Merecedes-Benz C-Class θα λείπουν οι εξακύλινδρες και οι οκτακύλινδρες εκδόσεις. Αυτό ισχύ και για τα μοντέλα που θα φέρουν τα διακριτικά της AMG, μιας και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κορυφαία όλων C63 θα είναι όχι μόνον τετρακύλινδρη αλλά και δίλιτρη, ακολουθώντας το παράδειγμα της A45 AMG.

Πώς μπορεί ένας δίλιτρος-τετρακύλινδρος κινητήρας να τοποθετηθεί στη θέση ενός τετράλιτρου V8 συνόλου; Η απάντηση πρόκειται να δοθεί και μάλιστα θα είναι υβριδική, καθώς όπως όλα δείχνουν το χάσμα κυβικών και ισχύος που πρόκειται να δημιουργηθεί θα κληθεί να το γεφυρώσει ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα που μιλούν με νούμερα, τοποθετώντας τη συνδυαστική ισχύ του υβριδικού συνόλου της νέας Mercedes-AMG C63 πολύ πάνω από το επίπεδο των 500 ίππων. Οι ίδιοι προεξοφλούν το γεγονός ότι ο ηλεκτροκινητήρας θα συνδέεται με τους πίσω τροχούς διαμορφώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο ένα ιδιότυπο σύστημα τετρακίνησης.

Αν και εφόσον επιβεβαιωθούν τα υβριδικά σενάρια για την υβριδική Mercedes-AMG C63, τότε δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η ικανότητα της γερμανικής μπερλίνας να κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, καλύπτοντας ως ένα μηδενικών ρύπων όχημα αποστάσεις που μπορεί να φτάνουν ακόμα και τα 40 χιλιόμετρα.

Σημειώστε ότι η plug-in υβριδική έκδοση της νέας Mercedes-Benz C-Class έχει ηλεκτρική αυτονομία 100 χιλιομέτρων και συνδυαστική ισχύ 310 ίππων.