Dodge: Αποχαιρετισμός στα "όπλα" με 7 ειδικές εκδόσεις (photos)


Η αρχή του... τέλους για τα εμβληματικά muscle cars της Dodge, Challenger και Charger, ήρθε, με την αμερικανική εταιρεία να αποκαλύπτει τις ειδικές εκδόσεις των μοντέλων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 25/8/2022

Με την Dodge να ανακοινώνει πριν λίγο καιρό τον «θάνατο» των ΜΕΚ για την αμερικανική εταιρεία, η απόσυρση των Challenger και Charger ήταν αναπόφευτκη. Έτσι η εταιρεία δίνει στα V8 μοντέλα της ένα τελευταίο αντίο με μία σειρά από 7 ειδικές εκδόσεις, που έχουν ονομαστεί Last Call, με την τελευταία να έρχεται στο φως στις 21 Σεπτεμβρίου.

Η Dodge αποκάλυψε την πρώτη από τις 7 ειδικές εκδόσεις Challenger και Charger, την 2023 Dodge Challenger Shakedown. Οι διαφορές με τα συμβατικά Challenger του 2023 είναι κυρίως αισθητικές, όμως το συγκεκριμένο αποτελεί ωδή στο concept car της εταιρείας από το 1971, που λεγόταν επίσης Challenger Shakedown και είχε επανεμφανιστεί στην έκθεση αυτοκινήτου SEMA του 2016

Το 2023 Challenger Shakedown φέρει τις χαρακτηριστικές κόκκινες ρίγες που ξεκινούν από το κάλυμμα του κινητήρα, διασχίζουν την οροφή του και καταλήγουν στο πίσω μέρος. Το λογότυπο 392 εμφανίζεται στα πλαϊνά του οχήματος, ενώ ειδικά Challenger και R/T σήματα έχουν τοποθετηθεί στη μάσκα. Κόκκινες Brembo δαγκάνες 6 πιστονιών διακρίνονται μέσα από τις ζάντες 20 ιντσών ενώ στο εσωτερικό, το Challenger Shakedown είναι ντυμένο με μαύρους και κόκκινους χρωματισμούς, που ταιριάζουν με τους αντίστοιχους στο αμάξωμα.

Η Dodge θα κατασκευάσει 1.000 μονάδες 2023 Challenger Shakedown, εκ των οποίων οι 500 θα φέρουν το πακέτο Challenger R/T Scat Pack, φινιρισμένα σε Destroyer Grey χρωματισμό και ζάντες σε Low Gloss Black Slingshot. Για τις υπόλοιπες 500 μονάδες, η Dodge έχει χρησιμοποιήσει το R/T Scat Pack Widebody πακέτο, με Carbon Black Warp Speed τροχούς.

Το 2023 Dodge Challenger Shakedown αναμένεται να καταφθάσει στην αγορά την Άνοιξη του 2023, με την ακριβή τιμή να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα. Σύμφωνα με την εταιρεία, όλα τα Charger και Challenger οχήματα του 2022 θα λάβουν επίσης την επιγραφή Shakedown στο κάλυμμα του κινητήρα, ενώ η Dodge θα διακόψει την παραγωγή της τρέχουσας γενιάς μοντέλων, τον Δεκέμβριο του 2022.

Η Dodge έχει επίσης επιβεβαιώσει ότι οποιαδήποτε μεταγενέστερη γενιά Challenger και Charger που ενδεχομένως να κυκλοφορήσει στο μέλλον, θα είναι πλήρως ηλεκτρική. Παίρνοντας μία γεύση από την πρώτη εκ των 7 ειδικών εκδόσεων της σειράς Last Call, η Dodge έχει προγραμματίσει την παρουσίαση της επόμενης για τις 31 Αυγούστου