Δοκιμές στην Αλάσκα για το Tesla Semi Truck


Η Tesla έκανε δοκιμές εξέλιξης του Semi Τruck, του αμιγώς ηλεκτροκίνητου φορτηγού της, στην Αλάσκα, αναζωπυρώνοντας τις πιθανότητες να μπει σύντομα σε διαδικασία παραγωγής.

  • 31/3/2020

Ένα Semi Truck, όπως ονομάζει η Tesla το ηλεκτροκίνητο φορτηγό της, εντοπίστηκε να φέρει πινακίδες κυκλοφορίας της πολιτείας της Αλάσκας, όπου έκανε δοκιμές εξέλιξης στο παγωμένο περιβάλλον αμερικανικής πολιτείας. Αυτό το γεγονός, ενισχύει τις πληροφορίες-φήμες ότι το φορτηγό της εταιρείας θα μπει σε διαδικασία παραγωγής. Το Semi παρουσιάστηκε το 2017 και τότε ο κ. Elon Musk είχε δηλώσει ότι η κατασκευή του θα άρχιζε εντός του 2019, κάτι που δεν έγινε.

Το Semi Truck έχει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα και μπορεί να μεταφέρει φορτίο περίπου 36.300 kg. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε ανακοινώσει η Tesla, ο τράκτορας, επιταχύνεται από τα 0-97 km/h (0-60 mph) σε 5,0 sec, ενώ με πλήρες φορτίο ο χρόνος αυτός είναι 20 sec. Το φορτηγό θα διατίθεται με δύο διαφορετικής ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρίες οι οποίες θα του δίνουν μια μέγιστη (θεωρητική) αυτονομία 483 km (300 μίλια) και 804 km (500 μίλια), αντίστοιχα.