Δορυφορικό internet στην Ελλάδα από τον Mr Tesla


Διαθέσιμη και στην Ελλάδα θα είναι η υπηρεσία δορυφορικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο που προσφέρει η SpaceX του Elon Musk.

  • 7/12/2020

Την απαιτούμενη άδεια από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ζήτησε η SpaceX του Elon Musk με σκοπό να προσφέρει και στην ελληνική επικράτεια τη δορυφορική πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη στη χώρα μας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 και θα προσφέρει πρόσβαση στον ΠαγκόσμιοΙστό με ταχύτητες που θα φτάνουν έως και τα 150 MB/s.

Μάλιστα, το δίκτυο των δορυφόρων Starlink που διαχειρίζεται η SpaceX θα εγγυάται την πλήρη εδαφική κάλυψη της χώρας με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την απρόσκοπτη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Σε ό,τι αφορά στο κόστος, αυτό αναμένεται να είναι κατά 20% υψηλότερο σε σχέση με τα συμβατικά προγράμματα σύνδεσης ανάλογων ταχυτήτων.

Το project Starlink ξεκίνησε το 2015 και πρόκειται να ολοκληρωθεί στα τέλη της επόμενης χρονιάς, όταν και το δίκτυο των χιλιάδων δορυφόρων της SpaceX θα καλύπτει όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Οι βάρους 260 κιλών δορυφόροι του Elon Musk «ταξιδεύουν» σε ύψος 550 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας ώστε να αποφύγουν τα διαστημικά «σκουπίδια» που παραμένουν σε τροχιά σε απόσταση μεγαλύτερη των 600 χιλιομέτρων από τη γη.

Μάλιστα οι δορυφόροι της Starling διαθέτουν και ειδική χρωματική επίστρωση ώστε να μην αντανακλούν το φως του ήλιου και να μην είναι εύκολα ορατοί από τη γη, γεγονός που θα προκαλούσε ένα είδος «ρύπανσης» του έναστρου ουρανού.

Διαβάστε ακόμα:

H Lucid είναι πανέτοιμη για να επιτεθεί στην Tesla!

Ηλεκτροκίνητη Toyota Supra με “καρδιά” από Tesla!