Ηλεκτροκίνητη Toyota Supra με “καρδιά” από Tesla!


H Toyota Supra αποτελεί ένα από τα αγαπημένα «παιδιά» των απανταχού βελτιωτών οι οποίοι δεν δίστασαν να τη μετατρέψουν σε μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση αξιοποιώντας την «καρδιά» ενός Tesla.

  • 28/11/2020

H πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη Toyota Supra αποτελεί γεγονός! Όχι, δεν είναι οι Ιάπωνες εκείνοι που τρελάθηκαν, κατασκευάζοντας από τη μία ήμερα στην άλλη τη μηδενικών ρύπων έκδοση του εμβληματικού sportscar, αλλά ένας αμερικανικός οίκος ο οποίος ειδικεύεται στις… μεταλλάξεις συμβατικών προτάσεων σε ηλεκτρικές.

Η θρυλική Toyota Supra A80 δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, περνώντας με τη βοήθεια της Stealth EV στην απέναντι όχθη του ποταμού. Για να συμβεί αυτό δεν χρειάστηκε μόνον η μαεστρία των μηχανικών του αμερικανικού οίκου αλλά και η θυσία ενός Tesla Model S P100D, το σύστημα πρόωσης του οποίου χρησιμοποιήθηκε για τη μετάλλαξη του ιαπωνικού sportscar σε ηλεκτρικό.

Το υποπλαίσιο, το οποίο φιλοξενεί μεταξύ άλλων και τον ηλεκτροκινητήρα, την πίσω ανάρτηση και τα φρένα μεταφέρθηκαν σχεδόν αυτούσια από το αμερικανικό sport sedan. Αυτό επί της ουσίας  σημαίνει ότι η μέγιστη ιπποδύναμη της ηλεκτροκίνητης Toyota Supra θα κινείται στην περιοχή των 500 ίππων, ισχύς αρκετή για να υποστηρίξει τη φήμη του αυτοκινήτου.

Από το Tesla Model S ωστόσο προέρχονται και οι συσσωρευτές ηλεκτρικήςενέργειας, οι οποίοι διαθέτουν ενεργειακή χωρητικότητας 90 kWh και συνεπώς εξασφαλίζουν μια αν μη τι άλλο αξιοπρεπή αυτονομία σε ένα αυτοκίνητο που θα κληθεί να ανταποκριθεί στη θεαματική αύξηση του βάρους του.

Μάλιστα από τη στιγμή που οι μπαταρίες πρόκειται να τοποθετηθούν κάτω από το μπροστινό καπό, θα πρέπει να ληφθεί ειδική… μέριμνα ώστε ο μπροστινός άξονας να καταφέρει να «σηκώσει» το έξτρα βάρος.

Διαβάστε ακόμα:

Άθικτη Toyota Supra του 1994 μας παίρνει τα μυαλά και τα λεφτά

Test drive: Οδηγούμε τη νέα Toyota GR Supra (video)